Suomen Welsh-poni ja Cob yhdistys
 
Ajankohtaista 2013Juttuja kaivataan vuosikirjaan 2013

On tullut jälleen aika kerätä materiaalia welsh-yhdistyksen vuosikirjaan, joka julkaistaan ennen joulua. Artikkeleita ja tarinoita welsh ihmisten poneista ja niiden kanssa puuhastelusta otetaan mielellään vastaan vuosikirjaan. Kaikenlaiset jutut ja tarinat ovat erittäin tervetulleita!

Vuosikirjassa joulutervehdyksesi tavoittaa welshihmiset kautta maan pienellä rahalla. Samalla voit mainostaa kasvattejasi ja orejasi seuraavalle astutuskaudelle.

Kauden aikana kilpakentillä esiintyneistä welsheistä otetaan myös mielellään vastaan kuvia. Kuvien mukana on mainittava kuvaajan nimi ja häneltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.

Kantakirjattiinko tammasi I palkinnolla tai saiko nuori ponisi I palkinnon Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä? Näistäkin vastaanotamme mielellämme kuvia laitettavaksi tuloksien joukkoon.

Ilmoitushinnat (ALV 0 %)

4-väri-ilmoitukset:
aukeama 115 €
1/1-sivu 60 €
Mustavalkoilmoitukset:
aukeama 95 €
1/1-sivu 50 €
½-sivu 35 €

Aineistojen toimitusohjeet

Ilmoitukset:
- Toimita ilmoitus mieluiten .pdf-, .jpg- tai .tif-muotoisena. .Doc-muotoiset ilmoitukset eivät välttämättä toistu kirjassa alkuperäisen näköisenä.
- Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen .doc-muodossa, lähetä ilmoituksen kuvat varmuuden vuoksi myös erikseen, äläkä käytä erikoisia fontteja.
- Värillisten ilmoitusten / kuvien pitää olla todella isoja, noin 1800x2500 pikseliä.
- Kokosivun ilmoituksen koko kirjassa on A5.

Jutut:
- Kirjoita tekstit tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna .txt-, .doc- tai .rtf-muotoon.
- Älä tee tekstiin muotoiluja. Erota kappaleet toisistaan tyhjällä rivillä. Jos teksti on pitkä, tee mielellään muutama väliotsikko.
- Muista kirjoittajan ja kuvaajan nimet.
- Älä liitä tekstitiedostoon kuvia, vaan lähetä kuvat erikseen. Lähetä kuvat .jpg-formaatissa. Lähetä mieluummin liian isoja kuin liian pieniä kuvia. Mustavalkokuvan vähimmäiskoko on 800x600 pikseliä.
- Kirjoita kuviin kuvatekstit, joista käyvät ilmi kuvassa esiintyvien ihmisten ja ponien nimet.
- Toimitus varaa oikeuden lyhentää tekstiä tai muokata sitä hiukan. Deadline 27.10.2012

Lähetä vuosikirjamateriaali osoitteeseen welshvuosikirja@gmail.com
Vuosikirjaa koskevat tiedustelut samaan sähköpostiosoitteeseen.
Ilmoitusten mukana tulee olla laskutustiedot.

Lähetä juttu kuvineen 31.10. mennessä.Ponit esiin -tilaisuuteen ehtii vielä ilmoittautua
Suomen New Forest -poniyhdistys järjestää Ponit esiin -tilaisuuden 2.11. Raatilan ratsutallilla Askolassa. Ohjelmassa on irtohypytystä ja askellajien arviointia. Tilaisuus on tarkoitettu pääasiassa alle 4-vuotiaille poneille.

Irtohypytyksen arviointi: Steffen Werner (Hannoveraner Verband, Saksa). Steffen Werner valmistelee työkseen hannovereita mm. huutokauppoihin. Kouluratsastuksessa hänellä on sijoituksia ja voittoja keskivaativiin ** luokkiin asti sekä esteissä keskivaativissa **luokissa, kaikki tulokset nuorilla itse kouluttamillaan hevosilla.
Askellajituomari: Tiina Ahlqvist (Pinewood Stables) Tiina Ahlqvist on yksi Suomen suurimmista FWB-kasvattajista. Hän on kansallisen tason koulutuomari ja kilpaillut kansallisella tasolla sekä kouluratsastuksessa että esteillä. Hän on myös kouluttanut nuoria hevosia kilpailuihin menestyksekkäästi.

Ilmoittautumismaksu 40 euroa (Suomen New Forest -poniyhdistyksen jäsenet 35 e) maksetaan NF–poniyhdistyksen tilille etukäteen ilmoittautumisen yhteydessä saatavalla viitenumerolla.
Päivän aikana ehditään arvioida enintään 30 ponia.

Ilmoittautumiset 25.10.2013 mennessä: Pauliina Tuomioja pauliina.tuomioja@gmail.com / p. 040 741 4578

Tilaisuus alkaa kello 9. Lähtölistat ovat nähtävillä Suomen New Forest -poniyhdistyksen nettisivuilla pari päivää ennen tapahtumaa.

Lisätietoja NF-yhdistyksen kotisivuilta.

Laatuponikisa Backwoods Zaharan juhlaa
Laatuponikisaviikonloppu oli täysosuma wpb-tamma Backwoods Zaharalle ja sen kasvattaja-omistaja-ratsastajalle Anna Kärkkäiselle. 4-vuotias tamma nimittäin nappasi sunnuntaina sekä este- että askellajichampionin tittelit huikein pistein. Backwoods Zahara jatkoi näin voitokasta esiintymistään Laatuponikisassa, sillä se voitti Junior Championin tittelin sekä 2- että 3-vuotiaana.
backwoods zahara ravilisayksessa backwoods zahara pystylla

Tällä kertaa Junior championiksi valittiin 3-vuotias connemaratamma Kze Lena.

kze lena

2-vuotiaiden paras oli nf-tamma Rans Bizkvi. 5-vuotiaiden esteluokan vei nf-ori Klockas Ikaros, joka oli viime vuonna estechampion. Askellajeissa 5-vuotiaiden luokan voitti welsh mountain -ruuna Friarly Fancy Boy.

Täydelliset tulokset julkaistaan heti, kun ne saadaan sähköiseen muotoon.Welsh Cup 2013

Suomen welsh-poni ja cob -yhdistys järjestää tänä vuonna ensimmäistä kertaa welsh cupin, jossa jaetaan pisteitä kilpailusuoritusten mukaan. Valitettavasti ranking-taulukon valmistuminen on vienyt aikaa, joten se julkaistaan vasta nyt.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen minna.harmaala(a)gmail.com (korvaa (a) @-merkillä).

Ilmoittautumisessa kerro:
-ponin nimi ja rekisterinumero
-omistajan nimi
-ratsastajan nimi
-miel. tähänastiset tulokset

Tervetuloa osallistumaan!

Säännöt: (pdf-versio tästä)

- Kilpailu on avoin ratsukoille, joissa poni on rekisteröity A-, B-, C- tai D-sektion welsh-poni/ cob tai WPB (myös ratsuponikantakirjaan rekisteröidyt wpb:t voivat osallistua) ja joissa ratsastaja ja/tai ponin omistaja on Suomen welsh poni ja cob -yhdistyksen jäsen.
- Avoin kaikenikäisille ratsastajille.
- Ponin on oltava vähintään 4-vuotias.
- Jos sama ratsukko voittaa kilpailun kolmena vuonna, se palkitaan kunniapalkinnolla eikä ratsukolla ole tämän jälkeen osallistumisoikeutta kilpailuun. Poni voi kuitenkin osallistua toisen ratsastajan kanssa ja ratsastaja voi osallistua toisella ponilla.
- Kilpailuaika on 01.01. - 31.10.2013
- Kilpailulajit ovat koulu-, este-, kenttä-, laukka-, western-, matka-, ravi- tai valjakkoajokilpailut sekä näyttelyiden ratsastusluokat.
- Welsh-yhdistyksen johtokunta voi hyväksyä myös muun kilpailulajin.
- Rankingpisteet lasketaan oheisen taulukon mukaan.
- Rankingpisteitä annetaan korkeintaan kahdesta (2) lähdöstä / kilpailupäivä, paitsi 4-vuotiaille yhdestä (1) lähdöstä/kilpailupäivä.
- Tapauksessa, jossa useat ponit saavat yhtä monta rankingpistettä, korkeammalle sijalle rankinglistalla sijoittuu ratsukko, joka on osallistunut useampiin lajeihin tai joka on kilpaillut vaativammissa luokissa.
- Kisatulokset on lähetettävä cup-tuloksista vastaavalle yhdistyksen edustajalle viimeistään 31.10. Tuloksia voi lähettää jo vuoden mittaan, jolloin kilpailija pääsee mukaan yhdistyksen nettisivuilla ylläpidettävään ranking-seurantaan.
-Alue- ja kansallisen tason sekä laatuponikilpailun tuloksista riittää ilmoitus, jossa on ponin nimi ja rekisterinumero, ratsastajan nimi, kilpailun aika ja paikka, kilpailun taso ja laji sekä saavutettu tulos.
-Seurakilpailun tms. kilpailun, jonka tulokset eivät ole yleisesti nähtävissä esim. internetissä, tulokset on vahvistettava esim. tuomarin tai järjestävän seuran edustajan allekirjoituksella tai virallisella tulospöytäkirjaotteella.
-Kolme parasta ratsukkoa palkitaan ruusukkein (ponille) ja mitalein (ratsastajalle). Voittanut poni saa myös pokaalin, joka on kiertopalkinto.
-Sijoittuneet palkitaan yhdistyksen vuosikokouksessa seuraavana vuonna.
-Voittajasta tehdään juttu vuosikirjaan

.
Laatuponikisan aikataulut

Laatuponikisa pidetään Ruovedellä 28.-29.9.2013.

Lauantaina 2-ja 3-vuotiaat ponit, sunnuntaina 4-ja 5-vuotiaat. Lauantaina kilpailu alkaa klo 13.00, päivän päätteeksi Laatuponikilpailun 2013 Junior Championin valinta n. klo 17.00. Sunnuntaina aloitetaan klo 9.00 estekokeella, Laatuponikilpailun 2013 Estechampionin valinta n. klo 12.00 ja Askellajichampionin valinta n. klo 17.00.

TERVETULOA!Syysnäyttelyn kutsu julkaistu

Welsh-yhdistyksen syysnäyttely järjestetään tänä vuonna 13.10. Hessi-tallilla Urjalassa. Tuomarina toimii Outi Talvi. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös junior handler -luokkia. Ilmoittautumisaikaa on 29.9. saakka. Jälki-ilmoittautua voi kaksinkertaisella maksulla 6.10. asti.

Kutsu on nyt julkaistu näyttelykutsu-sivulla. Näyttelyn säännöt ja junior handler -luokkien säännöt puolestaan on päivitetty näyttelysäännöt-sivulle.Laatuponikisan säännöt muuttuneet

Laatuponikilpailussa noudatetaan tänä syksynä uusia sääntöjä. Säännöt on nyt päivitetty nettisivuille. Muutoksia on tullut lähinnä estekokeeseen.

4- ja 5-vuotiaat voivat edelleen osallistua sekä askellaji- että estekokeeseen. Tällöin poni on ilmoitettava molempiin kilpailuihin omalla ilmoittautumislomakkeellaan.

Ilmoittautumisaikaa on vielä 8.9. saakka ja jälki-ilmoittautua voi 15.9. asti.

Tervetuloa Ruovedelle kilpailemaan!Satakunta-show'n tulokset netissä

Welsh-yhdistys järjesti Porin ponikuninkuusravien yhteydessä Satakunta-show'n, jossa sunnuntaina 18.8. oli welsh-näyttely ja junior handler -luokkia sekä lauantaina 17.8. kaikille roduille avoimet ratsastusluokat.

Näyttelyn Best in Show'ksi tuomari valitsi tällä kertaa B-welsh-tamma Larkhill's Funny Girlin, joka menestyi BIS-kehässä myös Welsh Show'ssa. BIS II oli wpb-tamma Goldencoast Emerald, joka puolestaan oli BIS-kolmikossa myös kesäkuisessa nuorten näyttelyssä. BIS III -titteli meni wm-tammalle Wikners Celina.

Ratsastuschampioniksi valittiin Sini Salmisen ratsastama wpb-tamma Goldencoast Madeleine ja Junior handlerissä voiton vei wpb-tammaa Mistaka Fantasya esittänyt Sofia Kamppinen.

Tulokset pdf:nä.Welsheille menestystä Vermon poninäyttelyssä

Welsh-ponit menestyivät jälleen hyvin Vermon valtakunnallisessa poninäyttelyssä.

synod golden delicious

Koko näyttelyn paras varsa oli welsh mountain -ori Metty's Oliwer ja BIS III -titteli meni 2-vuotiaalle C-tammalle Synod Golden Delicious.


metty's oliwer

Welsh-kehän vuoden voittajat, tuomarina Gunn Johansson (SWE):

A
VV 1 t. Metty's Cherine
VV 2 o. Moondelight Neifion
VV 3 o. Metty's Oliwer

B
VV 1 t. Casiphia
VV 2 t. Silent's tammavarsa

C
VV 1 t. Synod Golden Delicious

D
VV 1 t. Rotherdale Sali
VV 2 t. Derwen Gwawr
VV 3 t. S.W. Dream Princess

WPB/RP
VV 1 t. Carmine Daylight (WPB)
VV 2 t. Goldencoast Evangeline (WPB)
VV 3 r. Ranrock Royal Cocktail (SRP)

Täydelliset tulokset löytyvät PONYn sivuilta.
Welsh-väriä Ystäväni hevonen -sarjassa
Ylen Ystäväni hevonen -sarjassa näkyy welshejä 29.8. klo 16.50 lähetettävässä jaksossa. Sarjan yhtä jaksoa kuvattiin Vermon poninäyttelyssä, aiheena lapsi ponin kanssa. Vermossa kuvattiin S.W.-welshien kasvattajan Silja Vihavaisen tytärtä Sonjaa.

Sarjan tekoa voi seurata osoitteesta blogit.ylr.fi/ystavani-hevonen.Ratsastusluokkia Hyvinkäällä syyskuun alussa

Suomen Connemarayhdistys ry järjestää ratsastusluokkia ja Working Hunter Pony -kilpailut sunnuntaina 1. syyskuuta 2013. Myös welsh-ponit ja cobit ovat tervetulleita tapahtumaan.

Kilpailut alkavat kello 11 ja ne järjestetään Hyvinkäällä Zitherbay Farmilla (Rantakulmantie 110).

Ilmoittautumisaikaa on 18.8. saakka.

Kutsu pdf-muodossa.
Welsh Show 2013

Welsh Show 2013 ratkesi sunnuntaina 14.7. welsh mountain -ori Moondelight Neifionin (kasv.&om. Ilona Pykäläinen) hyväksi, kun tuomari Mr. Gwyn Berry valitsi nuoren oriin viikonlopun hienoimmaksi poniksi. Neifion jatkaa näin viime vuonna edesmenneen isänsä Moondelight Idefixin jalanjäljissä. Idefix voitti Welsh Show'n useasti, viimeisen kerran kesällä 2012. Neifion oli myös A-sektion champion.

moondelight neifion

BIS II -titteli meni B-sektion championille, 7-vuotiaalle tammalle Larkhill's Funny Girl (kasv. Jarmo Kiuru om. Suvi Ilola). B-sektiossa varachampion oli 4-vuotias ori Rei De Ouro (kasv. Pirjo-Riitta Korhonen, om. Tuuli-Emilia Routanen).

larkhill's funny girl

BIS III oli 2-vuotias C-sektion tuontiori Bairdmoor Pegasus, jonka tuomari lauantaina valitsi näyttelyn toiseksi parhaaksi nuoreksi. Bairdmoor Pegasus oli myös oman sektionsa champion. C-sektion varachampion oli varsallinen tamma Bodwenarth Serennu.

bairdmoor pegasus

Parhaaksi nuoreksi kiilasi lauantain näyttelyssä 3-vuotias wm-tamma Moondelight Camelia (kasv. & om. Ilona Pykäläinen), joka valittiin myös sektionsa varachampioniksi.

moondelight_camelia

Näyttelyn paras varsa oli wm-tamma Moondelight Tarangini (kasv. & om. Ilona Pykäläinen).

D-sektion championaatti meni tällä kertaa veteraanitammalle Derwen Gwawr (kasv. I.J.R. & Son Lloyd, om.Paula Viita), jolla on myös tänä vuonna varsa alla. Varachampion puolestaan oli rodun paras nuori, 1-vuotias tamma Flowzone Chianti (kasv.&om. Juha Passi).

derwen gwawr


Welsh part bredejä edusti tämänkertaisessa Welsh Show'ssa vain kolme yksilöä. Tuomarin suosikki näistä kolmesta oli 3-vuotias tamma Goldencoast Emerald (kasv. & om. Taina Tommila). Emerald menestyi mainiosti myös kesäkuisessa nuorten welshien näyttelyssä, jossa se oli sektionsa champion ja BIS III. Wpb-varachampion oli Welsh Show'ssa Goldencoast Emeraldin emänpuolen sisko, 5-vuotias Goldencoast Evangeline (kasv. &om. Taina Tommila).

derwen gwawr


Yhteensä Moondelight-siittolassa pidettyyn näyttelyyn osallistui viikonlopun aikana noin 80 welsh-ponia ja cobia.

Tulokset.
HUOMIO WELSH SHOW'N OSALLISTUJAT!

Welshnäyttelyn sähköisessä ilmoittautumislomakkeessa on ollut häiriöitä, mikäli et ole saanut vahvistusviestiä ilmoittautumisestasi, ota yhteyttä Noora Mäkiseen 044 2971696, cloudberry-ponies@hotmail.fi.Satakunta show'n ja Laatuponikisan kutsut julkaistu

Welshit esittäytyvät tänä vuonna myös ponikuninkuusravien ja maaseutunäyttelyn yhteydessä Porin raviradalla. Satakunta show'ssa on rotunäyttelyluokkien lisäksi ratsastusluokkia ja junior handler -luokkia. Ratsastusluokat pidetään lauantaina 17.8. ja muut luokat sunnuntaina 18.8.

Kutsu Satakunta show'hun on nyt julkaistu näyttelykutsut-sivulla.

Myös syksyn Laatuponikisan kutsu on julkaistu laatuponikutsu-sivulla.

Laatuponikisa järjestetään tänä vuonna 28. - 29.9. Ruoveden ratsutallilla. Totuttuun tapaan lauantaina kilpailevat 2- ja 3-vuotiaat ja sunnuntaina 4- ja 5-vuotiaat.Nuorten ponien näyttely 16.6.

Tuomari Liisa Palmroth valitsi nuorten welsh-ponien näyttelyssä parhaaksi poniksi C-sektion 2-vuotiaan tuontitamman Synod Golden Delicious, jonka omistaa Juha Passi Flowzone-siittolasta.
BIS II -ruusuke meni B-sektion vuotiaalle tammalle Springhill Jolie, jonka on kasvattanut ja omistaa Helina Pohjola.
Kolmanneksi kauneimmaksi kruunattiin 3-vuotias wpb-tamma Goldencoast Emerald, jonka on kasvattanut ja omistaa Taina Tommila.

Historian toinen nuorten näyttely pidettiin Ylöjärvellä Joenmaa Country Clubilla. Mukana oli yhteensä noin 30 ponia kaikista sektioista.

Täydelliset tulokset julkaistaan heti niiden valmistuttua tulokset-sivulla.Ilmoittautuminen Welsh Show'n Hipposkehään viimeistään 17.6.

Huomio nuorten welshien omistajat, vaikka Welsh Show'n viimeinen ilmoittautumisaikaa on 24.6. saakka, Hippoksen kehien ilmoittautuminen päättyy jo maanantaina 17.6.! Hippoksen kehiin ilmoittaudutaan heppa-järjestelmän kautta.Nuorten näyttelyn aikataulu

Tulevana sunnuntaina järjestettävä Nuorten welshien näyttely alkaa Ylöjärvellä, Joenmaa Country Clubilla kello 14.

Alustava aikataulu: klo 14.00 Welsh Mountain, klo 14.45 Welsh sec. B, klo 15.15 Welsh Part Bred, klo 16.10 Welsh sec. C, klo 16.50 Welsh Cob, n. klo 17.30 BIS-valinnat
Kansallisen poninäyttelyn viimeinen ilmoittautumispäivä 16.6.

Ilmoittautumisaika kansalliseen poninäyttelyyn on alkanut. Viimeinen ilmoittautumispäivämäärä Vermossa pidettävään näyttelyyn on 16.6. Poninäyttelyssä on luokkia kaikenikäisille poneille ja myös käyttöluokkia on totuttuun tapaan runsaasti. Welshit arvostelee tänä vuonna ruotsalainen tuomari Gunn Johansson.

Lisätietoa poninäyttelyn kotisivuilta: www.poninayttely.com
Kutsu pdf-muodossa.Uusia welsh-oreja jalostukseen oripäivillä

Oripäivillä 17.5.2013 nähtiin kolme welsh-oria, joista cob-ori Moondelight Maximilian palkittiin I palkinnolla. C-ori Moondelight Sir Arthur ja B-sektion edustaja Rei De Ouro saivat kumpikin II palkinnon.

Uusissa säännöissä ponin rakennepisteet koostuvat seuraavista osista: 1. tyyppi 2. pää ja kaula 3. ylälinja 4. etuosa 5. takaosa 6. etujalat ja liikkeiden säännöllisyys 7. takajalat ja liikkeiden säännöllisyys 8. käyntiliikkeet 9. raviliikkeet 10. laukka 11. yleisvaikutelma 12. kaviot.Moondelight Maximilian (Cathael Idris x Cathael Little Model) on 3-vuotias. Sen on kasvattanut Ilona Pykäläinen ja omistaa Juha Passi.

Rakennearvostelu: Erittäin hyvä rotutyyppi, ryhdikäs, hyvinkehittynyt ja maskuliini. Ilmeikäs, hieman pitkä pää. Hyvänmuotoinen kaula. Lihaksikas ja sopusuhtainen ylälinja. Erittäin hyväasentoinen lapa. Hyvä syvyys. Pitkä lautanen, vahva takaosa. Jaloissa on riittävä luusto. Etujaloissa vennot vuohiset. Meloo edestä. Kintereet ovat hieman pienet. Tahdikas ja energinen käynti. Tahdikas ravi, hyvä mekaniikka ja käyttää hyvin niveliään. Hyvä pyörivä laukka, joka suuntautuu hyvin ylämäkeen. Oriin rakennepisteiden keskiarvo on 8,32 Rakennepisteet: 8,5 - 8,5 - 9 - 9 - 9 - 7 - 7,5 - 8 - 8,5 - 8 - 8,5.

Orilautakunnan päätös: Sopusuhtainen, hyvätyyppinen ja hyvin liikkuva nuori ori. Palkitaan jalostusoriina I palkinnolla ja sille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus.


Moondelight Sir Arthur (Craigllan Goroesrw x Felinmor Seren Aur) oli oripäivillä uusimassa astutuslupaansa. Se suoritti myös vapaaehtoisen ratsastuskokeen. 6-vuotiaan oriin on kasvattanut Ilona Pykäläinen ja sen omistaa Juha Passi.

Rakennearvostelu: Erittäin hyvä rotutyyppi ja orileima. Ilmeikäs pää. Hieman raskaasti liittyvä kaula, jossa hieman paksu pään ja kaulan liittymä. Lihaksikas ylälinja. Hyväasentoinen lapa, matala pyöreä säkä. Hyvä rungon syvyys. Vahva takaosa. Pitkä lautanen. Jaloissa on riittävä luusto. Sivusta hyväasentoiset jalat. Ahdas edestä liikkeessä. Tahdikas käynti, saisi olla irtonaisempi. Tahdikas ravi, jossa lukkiutunut lapa. Saisi käyttää selkäänsä ja kintereitään paremmin. Raskas laukka, laukkaa suorin jaloin. Rakennepisteiden keskiarvo 7.5. Rakennepisteet: 9 - 7 - 8 - 7,5 - 8 - 7,5 - 8 - 7- 7- 6 - 7,5.

Orilautakunnan päätös: Ori, jolla on erittäin hyvä tyyppi, mutta rodulle vaatimattomat liikkeet. Ratsastettuna erityisen kuuliainen ja yhteistyöhaluinen. Ori palkitaan jalostusoriina II palkinnolla ja sille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus.


Rei De Ouro (Shamrock Silent Squadron x Palojoen Rosalinda) on 4-vuotias B-welsh-ori, jonka on kasvattanut Pirjo-Riitta Korpinen ja omistaa Tuuli-Emilia Rantanen.

Rakennearvostelu: Erittäin hyvä rotutyyppi. Erittäin ilmeikäs pää, isot silmät. Pitkä kaula. Hyvä kaulan ylälinja. Pitkä painunut lanne. Pitkä säkä, hyväasentoinen lapa. Hieman avorunkoinen, pitkä lautanen. Reisi saisi olla pidempi. Jaloissa on riittävä luusto. Etujaloissa taittuneet varvasakselit ja supistuneet etusääret. Etujalkojen liikkeet suorat. Hieman epävakaat kintereet. Tahdikas käynti, lapa saisi olla irtonaisempi. Vielä voimaton ravi, lapa saisi olla irtonaisempi. Kevyt, melko matkaavoittava laukka, ei vielä tasapainoinen. Rakennepisteiden keskiarvo 7.73. Rakennepisteet: 9 - 9 - 8 - 8 - 7,5 - 7 - 7,5 - 7,5 - 7 - 7 - 7,5.

Orilautakunnan päätös: Erittäin hyvätyyppinen ori, jonka liikkeet ovat vielä voimattomat. Ori palkitaan jalostusoriina II palkinnolla ja sille myönnetään toistaiseksi voimassa oleva jalostukseenkäyttöoikeus.Nuorten ponien näyttelyn ja Welsh Show'n kutsut julkaistu

Kutsut kesäkuiseen nuorten welshien (1 - 3-vuotiaiden) näyttelyyn ja heinäkuiseen Welsh Show'hun on nyt julkaistu näyttelykutsu-sivulla.

16.6. pidettävän nuorten näyttelyn viimeinen ilmoittautumispäivä on 31.5., jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 7.6. saakka. Näyttely pidetään Ylöjärvellä, Joenmaa Country Clubilla. Tuomarina on Liisa Palmroth.

Welsh Show järjestetään 13. - 14.7. Moondelight-siittolassa Orivedellä (Pihlajamäentie 13). Ilmoittautumisaikaa on 26.6. saakka, jälki-ilmoittautumiset ovat mahdollisia 1.7. saakka. Tuomarina on Mr. Gwyn Berry Betws-siittolasta.Tuunauskurssin ilmoittautumisaikaa jatkettu!

Yhdistyksen järjestämälle tuunauskurssille voi edelleen ilmoittautua. Ilmoittautumisaikaa on jatkettu 6.5. saakka.

Kurssi pidetään Moondelight-siittolassa Orivedellä. Kurssin vetää näyttelyveteraani Leena Kahisaari. Ohjelmassa on kaikkien sektioiden valmistelua näyttelyyn ja vinkkejä siihen, miten saada oma poni näyttämään tuomarin silmissä mahdollisimman hyvältä.

Kurssin hinta on jäseniltä 20 euroa/henkilö, ei-jäseniltä 25 e/hlö. Alle 18-vuotiailta peritään 10 e/hlö. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Sari Piiparinen, miel. sähköpostitse osoitteessa sari.piipari@gmail.com. Kurssi pitää maksaa 6.5. mennessä yhdistyksen tilille Nordea 115930-104225. Viitenumero on 1237.

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 20.Welsh Cup 2013 

Yhdistys avaa tänä vuonna uuden kilpailun, joka on tarkoitettu kilpaileville welsh-ratsukoille.

Säännöt:
- Kilpailu on avoin ratsukoille, joissa poni on rekisteröity A-, B-, C- tai D-sektion welsh-poni/cob tai WPB (myös ratsuponikantakirjaan rekisteröidyt wpb:t voivat osallistua) ja joissa ratsastaja ja/tai ponin omistaja on Suomen welsh poni ja cob -yhdistyksen jäsen.
- Avoin kaikenikäisille ratsastajille.
- Ponin on oltava vähintään 4-vuotias.
- Jos sama ratsukko voittaa kilpailun kolmena vuonna, se palkitaan kunniapalkinnolla eikä ratsukolla ole tämän jälkeen osallistumisoikeutta kilpailuun. Poni voi kuitenkin osallistua toisen ratsastajan kanssa ja ratsastaja voi osallistua toisella ponilla.
- Kilpailuaika on 01.01. - 31.10.2013
- Kilpailulajit ovat koulu-, este-, kenttä-, laukka-, western-, matka-, ravi- tai valjakkoajokilpailut sekä näyttelyiden ratsastusluokat.
- Welsh-yhdistyksen johtokunta voi hyväksyä myös muun kilpailulajin.
- Rankingpisteet lasketaan oheisen taulukon mukaan.
- Rankingpisteitä annetaan korkeintaan kahdesta (2) lähdöstä / kilpailupäivä, paitsi 4-vuotiaille yhdestä (1) lähdöstä/kilpailupäivä.
- Tapauksessa, jossa useat ponit saavat yhtä monta rankingpistettä, korkeammalle sijalle rankinglistalla sijoittuu ratsukko, joka on osallistunut useampiin lajeihin.
- Kisatulokset on lähetettävä cup-tuloksista vastaavalle yhdistyksen edustajalle viimeistään 31.10. Tuloksia voi lähettää jo vuoden mittaan, jolloin kilpailija pääsee mukaan yhdistyksen nettisivuilla ylläpidettävään ranking-seurantaan.
-Alue- ja kansallisen tason sekä laatuponikilpailun tuloksista riittää ilmoitus, jossa on ponin nimi ja rekisterinumero, ratsastajan nimi, kilpailun aika ja paikka, kilpailun taso ja laji sekä saavutettu tulos.
-Seurakilpailun tms. kilpailun, jonka tulokset eivät ole yleisesti nähtävissä esim. internetissä, tulokset on vahvistettava esim. tuomarin tai järjestävän seuran edustajan allekirjoituksella tai virallisella tulospöytäkirjaotteella.
-Kolme parasta ratsukkoa palkitaan ruusukkein (ponille) ja mitalein (ratsastajalle).
Voittanut poni saa myös pokaalin, joka on kiertopalkinto.
-Sijoittuneet palkitaan yhdistyksen vuosikokouksessa seuraavana vuonna.
-Voittajasta tehdään juttu vuosikirjaan.

Ranking-taulukko julkaistaan myöhemmin. Tampereen Hevosmessuilla jaetuissa tiedotteissa olevaan ranking-taulukkoon tehdään vielä palautteen pohjalta muutoksia. Mahdolliset ehdotukset ranking-pisteiden jaosta voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen minna.harmaala(a)gmail.com.

Kun ranking-taulukko on valmis, se julkaistaan yhdistyksen kotisivuilla. Tervetuloa osallistumaan!
Tuunaus- ja esittämiskurssi 9.5. 
Yhdistyksen ylimääräinen yleinen kokous (24.3.2013) päätti, että yhdistys järjestää kaikille avoimen ponien näyttelyyn valmistelun ja esittämisen kurssin helatorstaina 9.5. alkaen klo 12.

Kurssi pidetään Moondelight-siittolassa Orivedellä. Kurssin vetää näyttelyveteraani Leena Kahisaari. Ohjelmassa on kaikkien sektioiden valmistelua näyttelyyn ja vinkkejä siihen, miten saada oma poni näyttämään tuomarin silmissä mahdollisimman hyvältä.

Kurssin hinta on jäseniltä 20 euroa/henkilö, ei-jäseniltä 25 e/hlö. Alle 18-vuotiailta peritään 10 e/hlö. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Sari Piiparinen, miel. sähköpostitse osoitteessa sari.piipari@gmail.com. Kurssi pitää maksaa 2.5. mennessä yhdistyksen tilille Nordea 115930-104225. Viitenumero on 1237.

Kurssi järjestetään, jos osallistujia on vähintään 20.Ratsuoripäiviltä uusi wpb-jalostusori 
Ratsuoripäivillä 19. - 23.3.2013 esiintyi lopulta vain yksi welsh part bred -ori, Casper Sallisen kasvattama ja omistama 3-vuotias Fairytale Twilight (Flora's Hof Magic x Pin Rock's Cotton Candy). Toinen wpb-ori Zorro SA joutui luopumaan leikistä loukkaantumisen takia jo ennen ensiesiintymistä Ypäjällä.


Fairytale Twilight palkittiin nuorten ponien II palkinnolla ja se merkittiin I jalostusluokkaan. Poni sai näin jalostukseenkäyttöoikeuden vuosiksi 2013 - 2014.Oriista todettiin muun muassa, että se hyppää hyvällä tekniikalla ja että se on innokas poni, jolla on hyvä asenne.

Rakennearvostelussa oriista todettiin seuraavaa: jalo ja sopusuhtainen ori, joka on hyvinkehittynyt. Sillä on ilmeikäs pää, hyvä ylälinja, mutta hieman taipumusta alakaulaisuuteen ja hyväasentoinen lapa. Runko on lihaksikas ja sopusuhtainen. Jalat ovat sivusta hyväasentoiset ja niissä on riittävä luusto. Etukaviot ovat pystyt ja kannat ahtaat. Suorat liikkeet. Käynti on irtonaista ja melko matkaavoittavaa. Ravi on tahdikasta, mutta lapa on lukkiutunut. Muita huomioita: Hyvä hyppääjä.

Kutsu ylimääräiseen yleiseen kokoukseen     

Ylimääräinen kokous järjestetään Lahdesjärven ABC:n kokoustilassa 24.3.2013 klo 13.00.

Kokouksessa esitetään tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle.

Tervetuloa kaikki mukaan!

Esityslista (pdf)Oripäivät

Hevosoripäivillä 19. - 23.3. nähdään kaksi nuorta, Suomessa syntynyttä welsh part bred -oria, jotka pyrkivät ratsuponikantakirjaan. 3-vuotiaiden oriiden esitarkastuksessa nähdään Fairytale Twilight (Flora's Hof Magic x Pin Rock's Cotton Candy). Suorituskyvyn kokeessa puolestaan esiintyy 4-vuotias ori Zorro SA (Flora's Hof Magic x Grace V A).

Ponioripäivillä su 14.4. lisenssiä hakee samaten kaksi welsh-oria. Toinen on jo jalostuksessa käytetty 6-vuotias welsh C -ori Moondelight Sir Arthur 3 WC (Creigllan Goroesw x Felinmor Seren Aur) ja toinen 3-vuotias welsh cob -ori Moondelight Maximilian (Cathael Idris x Cathael Little Model).


Vuosikokous 9.2.2013

Yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous on Ellilän Kievarissa Akaassa 9.2.2013 alkaen kello 13. Ennen kokousta on ruokailu kello 12 alkaen, ilmoittauduthan ruokailuun 2.2. mennessä Jenniina Sillanaukeelle sähköpostiin crdomperignon@gmail.com.

Muutos- tai lisäysehdotukset esityslistaan 23.1. mennessä Noora Mäkiselle 044 297 1696 tai cloudberry-ponies@hotmail.fi.
Webdesign ©Pet-Web 2011