Ajankohtaista 2014Juttuja kaivataan vuosikirjaan 2014

On tullut jälleen aika kerätä materiaalia welsh-yhdistyksen vuosikirjaan, joka julkaistaan ennen joulua. Artikkeleita ja tarinoita welsh ihmisten poneista ja niiden kanssa puuhastelusta otetaan mielellään vastaan vuosikirjaan. Kaikenlaiset jutut ja tarinat ovat erittäin tervetulleita! 

Vuosikirjassa joulutervehdyksesi tavoittaa welshihmiset kautta maan pienellä rahalla. Samalla voit mainostaa kasvattejasi ja orejasi seuraavalle astutuskaudelle. 

Kauden aikana kilpakentillä esiintyneistä welsheistä otetaan myös mielellään vastaan kuvia. Kuvien mukana on mainittava kuvaajan nimi ja häneltä on oltava lupa kuvan julkaisuun. 

Kantakirjattiinko tammasi I palkinnolla tai saiko nuori ponisi I palkinnon Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä? Näistäkin vastaanotamme mielellämme kuvia laitettavaksi tuloksien joukkoon. 


Ilmoitushinnat (ALV 0 %)
4-väri-ilmoitukset:

aukeama 115 € 

1/1-sivu 60 € 


Mustavalkoilmoitukset: 


aukeama 95 €
1/1-sivu 50 € 

½-sivu 35 €

Aineistojen toimitusohjeet
Ilmoitukset:

- Toimita ilmoitus mieluiten .pdf-, .jpg- tai .tif-muotoisena. .Doc-muotoiset ilmoitukset eivät välttämättä toistu kirjassa alkuperäisen näköisenä.

- Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen .doc-muodossa, lähetä ilmoituksen kuvat varmuuden vuoksi myös erikseen, äläkä käytä erikoisia fontteja.

- Värillisten ilmoitusten / kuvien pitää olla todella isoja, noin 1800x2500 pikseliä.

- Kokosivun ilmoituksen koko kirjassa on A5.

Jutut: 

- Kirjoita tekstit tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna .txt-, .doc- tai .rtf-muotoon.

- Älä tee tekstiin muotoiluja. Erota kappaleet toisistaan tyhjällä rivillä. Jos teksti on pitkä, tee mielellään muutama väliotsikko. 

- Muista kirjoittajan ja kuvaajan nimet.

- Älä liitä tekstitiedostoon kuvia, vaan lähetä kuvat erikseen. Lähetä kuvat .jpg-formaatissa. Lähetä mieluummin liian isoja kuin liian pieniä kuvia. Mustavalkokuvan vähimmäiskoko on 800x600 pikseliä.

 - Kirjoita kuviin kuvatekstit, joista käyvät ilmi kuvassa esiintyvien ihmisten ja ponien nimet. 

- Toimitus varaa oikeuden lyhentää tekstiä tai muokata sitä hiukan.

Deadline 30.10.2014
Lähetä vuosikirjamateriaali osoitteeseen cloudberry-ponies@hotmail.fi
Vuosikirjaa koskevat tiedustelut samaan sähköpostiosoitteeseen. 
Ilmoitusten mukana tulee olla laskutustiedot.
Mikäli tarvitset apua mainoksen tekemiseen, ota yhteyttä Mervi Mäkelä mervi@nippu.net. Lähetä mainoksessa käytettävä kuva/ kuvat sekä teksti Merville 12.10.mennessä, jotta mainos olisi valmis materiaalin jättöpäivään mennessä.Syysnäyttelyn kutsu julkaistu

6.9.2014 järjestettävän Autumn Welsh Show 2014:n kutsu löytyy näyttelykutsu-sivulta, pdf-versio tästä.Ratsastusluokat
Talutusluokka on avoin kaikille poneille, taluttaja pakollinen. Avoin luokka on avoin kaikille poneille. Järjestäjällä on tarvittaessa oikeus jakaa avoin luokka a) ja b) jne. osioihin ilmoittautuneiden mukaan. Arvosteleva tuomari antaa kehässä tarkemmat ohjeet siitä, miten haluaa ratsukoiden esiintyvän luokassa.


Arvosteluperusteet
Ratsastusluokkien arvostelussa 50% painotus on ponin rakenteella, liikkeillä ja rotutyypillä, ja 50% painotus ratsastettavuudella ja käyttäytymisellä. Tuomari palkitsee hyvärakenteisen, suoraan liikkuvan ja rotutyypillisen ponin, joka koulutukseltaan, tasapainoltaan ja esiintymisensä yleisilmeeltä on tehtäviensä tasalla. Kannattaa muistaa, että ratsastusluokissa kaikkein tärkeintä on, että poni liikkuu mielellään ja reippaasti eteenpäin - kaikki tuomarit rankaisevat arvostelussaan ratsukkoa, jos poni osoittaa hangoittelun tai puuttuvan eteenpäin pyrkimisen merkkejä.

Riding Class säännöt
* Pukeutumisen tulee olla siisti


* Hyväksytty turvakypärä on pakollinen ja leukaremmin tulee olla kiinnitetty

* Kannukset on kielletty myös verryttelyssä

* Turvaliivi on sallittu

* Hiukset siististi kiinni

* Ei suuria ja roikkuvia koruja

Suositeltavat asut Riding Class luokkiin:


* Englantilainen ratsastusasu eli ruskea/ruudullinen ratsastustakki, vaaleat ratsastushousut, jodhpurit, solmio ja tummat hanskat


* Kouluratsastuksen kilpailuasu eli musta/tumma ratsastustakki, saappaat, valkoiset ratsastushousut, valkoinen kilpailupaita, poolo tai plastrong, valkoiset hanskat* Muu siisti asu, hillityn värinen paita, liivi, takki tai neule ja väreihin sopivat hanskatPonin varusteet:


* Siistit, puhtaat, ehjät ja ponille sopivat varusteet
* Turparemmi pakollinen
* Sallitut kuolaimet riding class -luokissa ovat nivel, suora ja kolmipalakuolain tavallisilla, oliivi, fullcheek tai D-renkailla, ja ne ovat metallia tai kumilla tai kovalla muovilla päällystettyä metallia
* Apuohjien käyttö kielletty
* Mieluiten ilman huopaa tai satulan muotoinen neutraalin värinen huopa
* Letitys ja ponin koristelu kiellettyRaippa, suojat, jne:* Raipan max. pituus 75 cm* Talutusluokassa raippa on sallittu ainoastaan taluttajalla


 * Pintelit ja suojat eivät ole sallittuja


 * Hillityt ääniavut sallittujaRiding class luokkien kulku* Kaikki aloittavat käynnissä oikeassa kierroksessa. Tästä osuudesta myöhästyneitä poneja tuomarin ei tarvitse arvostella. Suoritusta jatketaan tuomarin/sihteerin ohjeiden mukaisesti. Huomaathan siis, että alla olevat ohjelmat ovat suuntaa-antavia ja tuomari voi pyytää poikkeamaan niistä.Talutusluokka
* Ponit esitetään käynnissä ja ravissa oikeassa kierroksessa, jonka jälkeen ne asettuvat riviin ja esittävät yksilösuorituksensa. Tämän jälkeen ponit asetetaan järjestykseen ja palkitaan. Poneja ei esitetä maasta käsin.
Yksilöohjelma, talutusluokka

Avoin luokka

* Ponit esitetään käynnissä, ravissa ja laukassa molemmissa kierroksissa jonka jälkeen ne asettuvat riviin ja esittävät yksilösuorituksensa. Tämän jälkeen ponit asetetaan järjestykseen ja palkitaan. Poneja ei esitetä maasta käsin.
Yksilöohjelma, avoin

Palkintojenjako
Kun koko luokka on esiintynyt, lähdetään ko. järjestyksessä käyntiä kehän ympäri. Tuomari tekee valintansa ja palkitsee ponit. Parhaat tekevät yleensä kunniakierroksen laukassa muiden suunnatessa käynnissä ulosmenoportille. Isoissa luokissa voittaja saattaa vielä tehdä viimeisen kunniakierroksen yksinään lisätyssä laukassa.
Luokista 20, 21 ja 22 luokkavoittajista valitaan koko näyttelyn Ridden Champion. Kaikki kolme luokkavoittajaa saapuvat yhdessä ratsain kehään tuomarin pyytämässä järjestyksessä ja esittävät vielä kaikki askellajit molempiin suuntiin mikäli tuomari näin toivee. Näistä kolmesta tuomari valitsee Ridden Championin. Ridden Champion ratsastaa vielä kunniakierroksen laukassa.

Nuorten ponien näyttelyn ja Laatuponikisan kutsut julkaistu

Kutsut nuorten ponien näyttelyyn (su 15.6.2014) ja Laatuponikisaan (4. - 5.10.2014) on nyt julkaistu.

Nuorten ponien näyttelykutsu löytyy näyttelykutsu-sivulta, pdf-versio tästä. Näyttely järjestetään Equiluxx-tallilla Janakkalassa ja tuomarina on Tuula Pyöriä. Näyttelykutsut-sivuilla on kutsu myös heinäkuiseen welsh show'hun.

Laatuponikilpailukutsu on saatavissa pdf:nä ja laatuponikutsu-sivulta. Kilpailu käydään tänä vuonna Porin Yyterissä. Uutta kilpailussa on se, että ajoponit arvostellaan nyt omana ryhmänään ja kisan päätteeksi valitaan myös ajochampion.

Päivitetty: 10.5.2014Yhdistyksen uudet säännöt julkaistu

Suomen welsh poni ja cob -yhdistyksen säännöt on uudistettu. Lue uudet säännöt tästä (pdf).

Päivitetty: 10.5.2014Ponioripäivillä ykköspalkintoja

Ponioripäivillä 13.4. tarkastettiin yhteensä kuusi welsh-oria, joista neljä oli jo aiemmin lisensoitu.


Moondelight Neifion

Tarkastetuista oreista peräti puolet sai orilautakunnalta ykköspalkinnon: Ilona Pykäläisen kasvattamat wm-oriit Moondelight Neifion (om. Ilona Pykäläinen) ja Moondelight Tawanda (om. Anna Kärkkäinen) sekä Pykäläisen omistama C-welsh-ori Bairdmoor Pegasus.

Moondelight Tawanda

Bairdmoor Pegasus

Lisäksi oripäivillä nähtiin jo aiemmin lisensoitu wm-ori Micks Punch.


Micks Punch

Uudet oriit, welsh mountain Cloudberry Daybreak ja B-sektion welsh Ingalundas Here I Am, lisensoitiin ilman palkintoa.


Cloudberry DaybreakIngalundas Here I Am

Kaikkien oripäivillä tarkastettujen oriiden arvostelut löytyvät jalostusoriit-sivulta.Näyttelykutsuja

Kesän näyttelyihin on julkaistu kutsuja:

Welsh-show 12. - 13.7., Orivesi
Valtakunnallinen poninäyttely, 9. - 10.8., Vermo
Riks Welsh, 23. - 24.8., Grödinge, RuotsiWelsh Cup 2014

Suomen welsh-poni ja cob -yhdistys järjestää tänä vuonna toistaa kertaa welsh cupin, jossa jaetaan pisteitä kilpailusuoritusten mukaan. Viime vuonna cupin voitti wpb-tamma Goldencoast Emmanuelle.

Ilmoittautumiset sähköpostitse osoitteeseen minna.harmaala(a)gmail.com (korvaa (a) @-merkillä).

Ilmoittautumisessa kerro:
-ponin nimi ja rekisterinumero
-omistajan nimi
-ratsastajan nimi
-miel. tähänastiset tulokset

Tervetuloa osallistumaan!

Säännöt: (pdf-versio tästä)

- Kilpailu on avoin ratsukoille, joissa poni on rekisteröity A-, B-, C- tai D-sektion welsh-poni/ cob tai WPB (myös ratsuponikantakirjaan rekisteröidyt wpb:t voivat osallistua) ja joissa ratsastaja ja/tai ponin omistaja on Suomen welsh poni ja cob -yhdistyksen jäsen.
- Avoin kaikenikäisille ratsastajille.
- Ponin on oltava vähintään 4-vuotias.
- Jos sama ratsukko voittaa kilpailun kolmena vuonna, se palkitaan kunniapalkinnolla eikä ratsukolla ole tämän jälkeen osallistumisoikeutta kilpailuun. Poni voi kuitenkin osallistua toisen ratsastajan kanssa ja ratsastaja voi osallistua toisella ponilla.
- Kilpailuaika on 01.01. - 31.10.2013
- Kilpailulajit ovat koulu-, este-, kenttä-, laukka-, western-, matka-, ravi- tai valjakkoajokilpailut sekä näyttelyiden ratsastusluokat.
- Welsh-yhdistyksen johtokunta voi hyväksyä myös muun kilpailulajin.
- Rankingpisteet lasketaan oheisen taulukon mukaan.
- Rankingpisteitä annetaan korkeintaan kahdesta (2) lähdöstä / kilpailupäivä, paitsi 4-vuotiaille yhdestä (1) lähdöstä/kilpailupäivä.
- Tapauksessa, jossa useat ponit saavat yhtä monta rankingpistettä, korkeammalle sijalle rankinglistalla sijoittuu ratsukko, joka on osallistunut useampiin lajeihin tai joka on kilpaillut vaativammissa luokissa.
- Kisatulokset on lähetettävä cup-tuloksista vastaavalle yhdistyksen edustajalle viimeistään 31.10. Tuloksia voi lähettää jo vuoden mittaan, jolloin kilpailija pääsee mukaan yhdistyksen nettisivuilla ylläpidettävään ranking-seurantaan.
-Alue- ja kansallisen tason sekä laatuponikilpailun tuloksista riittää ilmoitus, jossa on ponin nimi ja rekisterinumero, ratsastajan nimi, kilpailun aika ja paikka, kilpailun taso ja laji sekä saavutettu tulos.
-Seurakilpailun tms. kilpailun, jonka tulokset eivät ole yleisesti nähtävissä esim. internetissä, tulokset on vahvistettava esim. tuomarin tai järjestävän seuran edustajan allekirjoituksella tai virallisella tulospöytäkirjaotteella.
-Kolme parasta ratsukkoa palkitaan ruusukkein (ponille) ja mitalein (ratsastajalle). Voittanut poni saa myös pokaalin, joka on kiertopalkinto.
-Sijoittuneet palkitaan yhdistyksen vuosikokouksessa seuraavana vuonna.
-Voittajasta tehdään juttu vuosikirjaan

.

Päivitetty 7.4.2014


Ylimääräinen yleinen kokous 14.4. klo 18

Ylimääräinen yleinen kokous Lahdesjärven ABC 14.4.2014 klo 18.00.

Kokouksessa vahvistetaan sääntömuutos vuosikokouskäytännön muuttamisesta, johtokunnan koon muuttamisesta liukuvaksi sekä johtokunnan toimihenkilöiden peräkkäisten kausien rajaamisesta.

Yksi vuosikokous on todettu tällä hetkellä riittämättömäksi ja yhdistys palaa takaisin kahden kokouksen käytäntöön (syys- ja kevätkokous). Johtokunnan koko muutetaan liukuvaksi (4-9 henkilöä puheenjohtajan lisäksi) ja peräkkäisten toimikausien määrä rajataan kahteen kolmen vuoden kauteen kaikilla johtokunnan jäsenillä.

Päivitetty 31.3.2014
Kurssi nuorten ponien valmistelusta ikäluokkakilpailuihin

Welsh-yhdistyksen järjestämä kurssi nuorten ponien valmistelusta ikäluokkakilpailuihin keräsi pienehkön, mutta sitäkin kiinnostuneemman yleisön kuuntelemaan Anna Kärkkäisen näkemyksiä aiheesta.

Teoriaosuudessa Anna esitteli ponin eri ikävaiheet vuosittain. Joka vaiheessa on hänestä tärkeää, että poni saa elää laumassa ja kesäisin laiduntaa.Tärkein vaihe ponin ratsukoulutuksessa ja siten valmistelussa ikäluokkakisoihin on Annan mukaan sisäänratsastus. Hänestä sisäänratsastus pitäisi aina jättää kokeneen ihmisen tehtäväksi, sillä tässä vaiheessa poni oppii asenteen ratsastusta kohtaan. Jotta asenteesta muodostuisi hyvä, ponilla pitäisi sisäänratsastuksessa olla aina hauskaa.Anna korosti, että kaikessa tekemisessä on tärkeää kuunnella ponia ja toimia sen mukaan. Ponin pitää uutta opetellessa aina olla rento ja jos jännitystä ilmenee, pitää ottaa askel taaksepäin tai pysyä samassa vaiheessa, kunnes poni on rentoutunut.

Go Expo

Go Expo -messuilla oli neljättä kertaa mukana taas Helsinki Horse Fair. Suomen Welsh-poni ja Cob yhdistys ry.oli edustettuna myöskin neljättä kertaa.Tällä kertaa messuilla olivat mukana Welsh Cob -tamma Malog Elan (Ella) ja Welsh Mountain -tamma Seaview Rainbow (Fiona). Molemmat ponit olivat edukseen ja varsinkin Fiona keräsi runsaasti rapsutuksia ja ihasteluja isoilta ja pieniltä.


Welsheille tämä oli myös erityinen Horse Fair -messu, koska messujen kummihepaksi oli valittu Welsh Cob -ruuna S.W.Summer`s Dream Prince. Niinpä messuyleisö pääsi myös näkemään erittäin yhteistyöhalukkaan ja hyväliikkeisen welshin esiintymässä ratsain sekä valjakkona. Miten upea rotu meillä onkaan.Welshit edustivat myös hienosti rotua Knock out -kilpailussa jääden niukasti toiseksi.

Kiitos kaikille kävijöille ja toivottavasti moni hurmaantui ihanista welsheistä. Haluan toivottaa vielä kaikille tervetuloa kesän näyttelyihin ihastelemaan welshejä ja tutustumaan rotuyhdistyksen toimintaan.

Silja Vihavainen


Vuosikokouksen esityslista

Aika 1.03.2014 klo 13.00

Paikka Ellilän Kievari, Akaa

1. kokouksen avaus
2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajan lausunto
6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle ja muille tilivelvollisille
7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä jäsenmaksun suuruus
8. valitaan johtokunnan varsinaiset jäsenet erovuoroisten tilalle kaudeksi 2013-2015
9. valitaan toiminnantarkastaja sekä varatoiminnantarkastaja
10. Keskustellaan vuosikokouskäytännöstä, onko tarvetta siirtyä takaisen kahden kokouksen käytäntöön. Samoin keskustellaan tarpeesta muuttaa johtokunnan koko liukuvaksi (4-9 + pj) ja samojen henkilöiden johtokuntakausien rajoittamisesta. Mikäli asioista tehdään päätös, se voidaan vahvistaa seuraavassa yleisessä kokouksessa.
11. muut asiat
12. kokouksen päättäminen

Esityslista pdf-muodossa


Kurssi nuorten ponien valmistelusta ikäluokkakilpailuihin 16.3.2014

Suomen Welsh-poni ja cob -yhdistys järjestää kurssin nuortenponien valmistelusta ikäluokkakilpailuihin Aulangolla 16.3.

Kurssin vetäjänä toimii ratsuttaja ja valmentaja Anna Kärkkäinen.

Kurssi aloitetaan teoriaosuudella hotelli Rantasipi Aulangon kokoustilassa, jonka jälkeen käytännön osuus toteutetaan irtohypytys-,koulu-, ja esteratsastusdemoina Aulangon ratsastuskoulun maneesissa. Jokaiseen demoon tarvitaan 2-3 ponia/ratsukkoa (irtohypytys 2 – 3-vuotiaat, koulu ja este 4-6-vuotiaat). Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, eri lajeihin mielellään eri ratsukot.

Kurssi alkaa kello 12.00, teoriaosuus kestää noin 2 tuntia, jonka jälkeen noin puolen tunnin tauon jälkeen jatketaan demoilla, jotka kestävät yhteensä noin 2 tuntia. Ratsastuskoululla toimii kanttiini, jossa myynnissä keittoa ja muuta pientä suolaista. Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen jarvinensoila@gmail.com 9.3.2014 mennessä.

Kurssimaksu 30 e, joka maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Suomen Welsh-poni ja cob -yhdistyksen tilille Nordea 115930-104225, maksun viitenumero 10090.
Lisätiedot: 040 507 9938/Soila Järvinen
Päiväkarsinavaraukset: tekstiviestillä 050 352 1278/Salla Varenti

Tilaisuus on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille, tervetuloa mukaan!

Yhteistyössä
Aulangon ratsastuskoulu
Aulangonkuja 3
Hämeenlinna

Kutsu pdf-muodossa.

Lisätty 10.2.2014Vuosikokous 1.3.2014

Suomen Welshponi- ja cob yhdistys ry:n sääntömääräinen vuosikokous Ellilän kievarissa 1.3.2014. Aloitamme ruokailulla klo 12.00. Ruokailun hinta on 10 euroa. Ruokailuun ilmoittautuminen 22.2 mennessä Soila Järviselle sähköpostiin jarvinensoila@gmail.com. Tervetuloa kaikki mukaan!Vuosikirja painossa

Etkö ole saanut vielä vuoden 2013 vuosikirjaa? Älä hätäile, ei ole vielä kukaan muukaan. Vuosikirja on tällä kertaa hiukan viivästynyt ja on nyt painossa. Yhdistys pyrkii saamaan vuosikirjan kaikille viime vuoden jäsenmaksun maksaneille mahdollisimman pian. Pahoittelemme viivästystä.

Jos ei ole ollut viime vuonna jäsen, vuosikirjaa voi ostaa yhdistykseltä erikseen. Kirjassa on muun muassa kattava artikkeli ponien rakenteesta ja Laatuponitähti Backwoods Zaharan esittely, jossa Anna Kärkkäinen kertoo ponin valmistelusta Laatuponikisaa ja tulevaa kisauraa varten.
Ajankohtaista 2013
Ajankohtaista 2012
Ajankohtaista 2011
Ajankohtaista 2010
Ajankohtaista 2009
Ajankohtaista 2008
Ajankohtaista 2007
Ajankohtaista 2006Webdesign ©Pet-Web 2011