Suomen Welsh-poni ja Cob yhdistys
 
Ajankohtaista 2008


4.12.2008

Yleisön pyynnöstä!

PONIVÄEN YHTEINEN JALOSTUSPÄIVÄ

Lauantaina 31.1.2009 klo 13 alkaen Lahdessa,
Wellamo-opistolla (Kirkkokatu 16, teatterin vieressä)

Jalostusagronomit Minna Mäenpää ja Minna Toivonen luennoivat:

Jalostuksen perusteet
Sukusiitos / linjajalostus

Ilmoittautumiset 20.1.2009 mennessä:
nina.tiainen@pp.inet.fi tai tekstiviestillä numeroon 040 7020 455

Osallistumismaksu rotuyhdistysten jäseniltä 20 euroa, muilta 35 euroa. Maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä tilille 575001-222000 / Suomen Connemarayhdistys ry. Vain maksetut ilmoittautumiset huomioidaan.

Tervetuloa mukaan!4.12.2008

VUOSIKIRJA 2009

Ensi vuoden Welsh-vuosikirjan kokoaminen on jo aloitettu. Nyt on siis oikea aika lähettää myös oma mainos tai juttu Vuosikirjassa julkaistavaksi. Vuosikirja on näyteikkuna suomalaiseen Welsh-kasvatukseen niin kotimaisille kuin ulkomaisillekin tuomareille, yhteistyötahoille ja Welshien ystäville - se on Welsh-kasvattajalle paras paikka näkyä!

Ilmoitushinnat (ALV 0 %)

4-väri-ilmoitukset: aukeama 110 €, 1/1-sivu 60 €
mustavalkoilmoitukset: aukeama 95 €, 1/1-sivu 50 €, ½-sivu 35 €

Aineistojen toimitusohjeet

Ilmoitukset:
o Toimita ilmoitus mieluiten .pdf-, .jpg- tai .tif-muotoisena. .Doc-muotoiset ilmoitukset eivät välttämättä toistu kirjassa alkuperäisen näköisenä.
o Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen .doc-muodossa, lähetä ilmoituksen kuvat varmuuden vuoksi myös erikseen, äläkä käytä erikoisia fontteja.
o Värillisten ilmoitusten / kuvien pitää olla todella isoja, noin 1800x2500 pikseliä.
o Kokosivun ilmoituksen koko kirjassa on A5.

Jutut:
o Kirjoita tekstit tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna .txt-, .doc- tai .rtf-muotoon.
o Älä tee tekstiin muotoiluja. Erota kappaleet toisistaan tyhjällä rivillä. Jos teksti on pitkä, tee mielellään muutama väliotsikko.
o Muista kirjoittajan ja kuvaajan nimet.
o Älä liitä tekstitiedostoon kuvia, vaan lähetä kuvat erikseen. Lähetä kuvat .jpg-formaatissa. Lähetä mieluummin liian isoja kuin liian pieniä kuvia. Mustavalkokuvan vähimmäiskoko on 800x600 pikseliä.
o Toimitus varaa oikeuden lyhentää tekstiä tai muokata sitä hiukan.

Ilmoitukset ja jutut voi lähettää Niina Liinamaalle osoitteeseen nm.liinamaa_at_gmail.com. Ilmoitusten mukana tulee olla laskutustiedot. Kysymykset koskien Vuosikirjan teknisiä tietoja voi osoittaa Vuosikirjan taittajalle Päivi Hotokalle, paivi.hotokka_at_vinttikamari.net.

Materiaalin oltava perillä viimeistään 15.2.2009 !!!13.10.2008
Hollannin welsh huutokauppa


Lokakuu 25, 2008

Paikka: KNHS centrum, de Beek 125, Ermelo, Holland

Ponien esittely alkaa: klo 11.00
Huutokauppa alkaa: klo 13.303.10.2008

HEVOSEN VÄRIT, TUNNISTAMINEN JA PERIYTYMINEN


Väriasiantuntija Johanna Viitanen luennoi 15.11. klo 15.00 alkaen Lahden aikuiskoulutuskeskuksessa Wellamo-opiston (Kirkkokatu 16) tiloissa. Luennon painopiste perusvärien lisäksi erityisesti kimo-, voikko- ja päistärikkövärien tunnistamisessa.

Ilmoittautumiset: 3.11. mennessä Nina Tiaiselle sähköpostilla nina.tiainen_at_pp.inet.fi tai tekstiviestillä p. 040 7020455.

Luentomaksu Suomen Connemarayhdistys ry:n jäseniltä 20 euroa, muilta 35euroa. Maksu maksetaan viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä Suomen Connemarayhdistys ry:n tilille 575001-222000.

Viitasen Hevosen värit -kirjoja on tilaisuudessa myytävänä tarjoushintaan.

TERVETULOA MUKAAN KAIKKI VÄRIASIOISTA KIINOSTUNEET!23.9.2008

Laatuponikilpailu Best In Show 2008, Kotimäen MagicianKotimäen Magician
(Derwen Mr T - Mandela Annwylyd, kasv. ja om. Kirsimarja Lehtonen)

Welshit menestyivät todella hienosti Laatuponikilpailussa. Koko kilpailun Best In Show'ksi valittiin Kirsimarja Lehtosen kasvattama ja omistama, 5-vuotias welsh cob jalostusori Kotimäen Magician (Derwen MrT - Mandela Annwylyd) joka sai ainoana yli kahdeksan keskiarvon, 8,519. Ori sai mm. estesuoralla ratsastettavuudestaan täyden kympin. Kotimäen Magician oli ainoa welshien edustaja 5-vuotiaiden ponien luokassa, muutaman ilmoittautuneen cobin jäädessä pois.


Kotimäen Magician

Kaikissa ikäluokissa oli mukana welshejä jotka ottivat omissa ikäluokissan sekä voittoja että sijoituksia. 4-vuotiaiden luokassa kaksi ensimmäistä sijaa menivät new forest poneille, mutta kolme seuraavaa sijaa nappasivat welshit. Kolmanneksi luokassa sijoittui welsh b tamma Jedidjan Abigail (Jedidjan Rufus - Cottrell Animation, kasv. Johanna Blom, om. Helina Pohjola) keskiarvolla 7,538. Neljäntenä luokassa oli welsh mountain ruuna Metty's Chervil (Goldencoast Boggart - Wikners Celina, kasv. Maarit Saaristo, om. Mea ja Miko Packalen) ja viidentenä welsh part bred tamma S.W. Partytime (Speyksbosch Naturel - Melli II, kasv ja om. Silja Vihavainen).


Jedidjan Abigail

3-vuotiaiden luokkavoitto meni myös new forest ponille, mutta seuraavat neljä sijaa saivat jälleen welshit. Toisena luokassa oli vuotta aiemmin oman ikäluokkansa kilpailun voittanut welsh part bred ruuna Ilosg Calon (Derwen Time Keeper - Ischia, kasv. Marja Ahola, om. Emmiina ja Marjo Kilpinen) keskiarvolla 7,513 ja kolmantena welsh mountain ori Hop O'My Thumb (Dyfrdwy Bouncer - Cascob Lady Light, kasv. Team Riitta Riikonen, om. Julius ja Isa Lapinoja). Viimeinen sijoittunut luokassa oli welsh cob ruuna Misskärrs Gibson (Kotimäen Regent - Hengwm Gwen, kasv. Karin ja Toon Söderholm, om. Heidi Jokinen). Juuri sijoittuneiden ulkopuolelle jäi welsh cob Pont Y Mynydd Elfriniel (Gwenllan Bossy - Glynceirch Eleri, kasv. Hanna Holmberg, om. Sirpa Sinisalo). Tässä luokassa vielä kymmenenneltä sijalta löytyy yksi welsh, welsh b tamma A.S. Reina(Jedidjan Rufus - T Gold'n Hamrick's Tyisha, kasv. Tuula Kippo, om. Johanna Grönberg).


Ilosg Calon

2-vuotiaiden luokassa kaikki sijoitukset tulivat welsheille. Luokan voitti welsh mountain ori Moondelight Neifion (Moondelight Idefix - Waitwith Delight, kasv. ja om. Ilona Pykäläinen) kokonaiskeskiarvolla 7,979. Seuraavat kaksi sijaa menivät welsh part bredeille, toinen oli kokonaiskeskiarvolla 7,525 Söderby Gård Valmai (Fair Play - Rhiwllech Victoria, kasv ja om. Ann-Christin Söderlund) ja kolmas Bernando (Belmont Park xx - T.T.Clara, kasv. Paula Savolainen, om. Jenni ja Johanna Savolainen) pistein 7,508. Viimeisen sijoituksen luokassa vei welsh b tamma Goldencoast Vanilla Sky (Eyarth Simeon - Turfhorst Valarie, kasv. Taina Tommila, om. Sanna ja Saku Lindberg). Sijoittuneiden liäsksi luojassa oli useita welsh sektion edustajia. Näistä vielä neljä sijoittui kymmenen parhaan joukkoon. Viidentenä Renella Gold (Kotimäen Regent - Ramona VII, kasv ja om. Paula Viita), seitsemäntenä Casiphia (Kenwood's Cymro - Rhoson Clasur, kasv. Antti ja Sari Sulanen, om. Taru ja Enni Suominen), kahdeksantena Whirlwind Louisa (Nebo Cariad am Byth - Moondelight Lucia, kasv ja om. Soila Järvinen) ja yhdeksaäntenä Moondelight Tanginika ( Burhults Nougat - Moondelight Nefertari).
Hienoa oli seurata hyväkäytöksisiä ja hyvässä kunnossa olevia welshejä koko päivän ajan. Onnittelut kaikille sijoittuneille poneille sekä heidän omistajilleen ja kaikille taustajoukoille. Kiitos myös kaikille kilpailussa mukana olleille welsheille sekä toki muillekin poneille, ilman teitä ei olisi kilpailua! Toivottavasti ensi vuonna tulette mukaan Laatuponikilpailuun vielä sankemmin joukoin.


Moondelight Neifion

TULOKSET excel-muodossa23.9.2008

Valjakkoponeille menestystä PM-kilpailuista


Suomalaiset ponivaljakot kilpailivat 19.-20.9. viikonloppuna Ruotsin Åstorpissa PM-kilpailuissa. Welshejä oli Suomen joukkueessa mukana kaksi, täysveljekset It's Casper ja It's Calvin (Casnewydd Showman - Carima, kasv ja om Charlotta Turku). Fredrik von Schantz ajoi It's Casperin kanssa todella upean kilpailun saaden henkilökohtaisen pronssimitalin. It's Calvin ja Charlotta Turku sijoittuivat henkilökohtaisessa kilpailussa kuudenneksi. Joukkueena ponit saivat myös hienosti hopeaa, welshien lisäksi joukkueessa oli mukana yksi suomenpienhevonen. Onnea Schannelle ja Lotalle hienosta menestyksestä!9.9.2008

Laatuponikilpailun aikataulu!


HUOM!
Rakennearvostelu sekä verryttelyt suoritetaan hiekkapohjaisella nurmikentällä. Verryttelymahdollisuus on myös kenttien vieressä olevalla radalla, jossa myös muutama pieni este. Ennen estekoetta kentällä saa ottaa muutaman verryttelyhypyn.
Infokirjeet ja aikataulut tulevat ilmottautuneille kotiin tämän viikon aikana.9.9.2008
Ponibreeders 2008


Ponien Breeders kilpailu järjestettin tänä vuonna Kovolassa. Kilpailussa oli mukana myös welshin eri sektioiden edustajia mukavasti.
Parhaiten welsheistä menestyi 6-vuotiaiden koulubreedersin voittanut welsh cob ori Misskärrs General (Kotimäen Regent - Derwen Gwawr, kasv. Karin ja Toon Söderholm, om. Marina Borgström ja Charlotta Malmsten).


Misskärrs General ja Siiri Kyrö voittivat 6-vuotiaiden ponibreeders koulun.

Loppukilpailussa luokassa oli mukana kaksi ratsukkoa, molemmat edustivat welshejä. Hyvän suorituksen teki myös toiseksi tullut welsh part bred tamma Hemängs Miranda (Kotimäen Regent - Coppelia, kasv. Lilian Wiis, om. Hanna Pehkonen). Viime vuoden koulubreedersin 5-vuotiaiden voittaja Ty's Son jäi osallistumatta sunnuntaipäivän luokkaan, joten oriille ei kilpailusta tullut lopputulosta. Kuusivuotiaiden estebreedersissä ei mukana ollut welshejä, tämän luokan voitto meni new forest ponille Arvilan Butterscotch.

5-vuotiaiden koulubreedersissä oli mukana muutama welsh. Neljänneksi sijoittui welsh part bred tamma Torpan Rosie (Speyksbosch Naturel - Mimosa, kasv. ja om. Hanna Autio). Lauantaina koululuokkaan osallistui myös welsh part bred ruuna Pomeranze (Peacock - Ginger) joka sunnuntaina aloitti kyllä ohjelman mutta keskeytti ponin ollessa selvästi kipeä jostain paikkaa. Luokan kokonaiskilpailun voitto meni new forest ruunalle Fangorn.
Samanikäisten estebreedersissä oli mukana yksi welsh, kolmannelle sijalle tullut welsh b ruuna Jedidjan Claudius (Jedidjan Rufus - Rhoson Clasur, kasv. ja om. Johanna Blom). Tässäkin luokassa kokonaiskilpailun voiton vei new forest poni, Klockas Denethor.
Upeasti kaikki ponit edustivat rotuamme kilpailupaikalla. Hyvin valmisteltuja ja käyttäytyviä poneja oli ilo seurata! Yhdistys onnittelee kaikkia kilpailussa sijoittuneita welsh poneja ja toivottaa menestystä tuleville kilpailukausille!


Elina Blomin ratsastama Jedidjan Claudius sijoittui kolmanneksi 5-vuotiaiden ponien estebreedersissä.15.8.2008

HUOM!
Laatuponikilpailun ilmoittautumisaikaa on pidennetty KESKIVIIKKOON 27.8. asti13.8.2008

Kansallinen Poninäyttely 2008


Welshit menestyivät hienosti Vermossa järjestetyssä Poninäyttelyssä. Best In Show kehässä parhaiten palkittiin Suomessa syntynyt, Tupu Kipon kasvattama ja Saana Tannisen omistama tamma A.S. La Luna jonka lopullinen sijoitus oli BIS III. Jaetulla BIS V sijalla oli welsh mountain tamma Dukeshill Savannah om. Karoliina Sjögren yhdessä rotunsa parhaan russin kanssa.
Viime vuotiseen tapaan näyttelyn parhaan veteraanin tittelin saavutti welsh, tällä kertaa tittelin sai welsh mountain tamma Waitwith Delight om. Ilona Pykäläinen, Moondelight siittola, joka ensimmäistä vuottaan esiintyy veteraanikehissä.
Kiitokset kaikille welshihmisille osallistumisesta näyttelyyn ja onnea yhdistyksen puolesta kaikille menestyneille!

Näyttelyn parhaat welshit sektioittain:

Welsh part bred ja ratsuponi
VV1, RP-ruuna Pegasos
VV2, RP-nuori, FIN-nuori Söderby Gård Valmai
VV3, RP-tamma Aber Hallo
VSP-nuori Shamseddin
RP-varsa "Berghälls Lucky"

Welsh mountain
VV1, RP-tamma Dukeshill Savannah
VV2, RP-ori Polaris Victor 14 WM
VV3, RP-nuori, FIN-nuori Moondelight Nereida
VSP-nuori Moondelight Neifion
RP-varsa "Cloudberry Mahogny"
RP-veteraani Waitwith Delight 58 WM


Waitwith Delight 58 WM

Welsh sec. B
VV1, RP-tamma A.S. La Luna
VV2, RP-ruuna Peacock
VV3, RP-varsa "Silent's orivarsa"
RP-nuori, FIN-nuori, A.S. Reina
VSP-nuori Goldencoast Eros


A.S. La Luna

Welsh sec. C
VV1, RP-ori Iouar Celt 1 WC
VV2, RP-nuori. FIN-nuori Moondelight Serenade
VV3, RP-tamma Talyllyn Llywela
RP-varsa "Moondelight Lowena"

Welsh cob
VV1, RP-ori Cathael Idris 13 WD
VV2, RP-tamma, RP-veteraani Rhiwllech Victoria 18 WD
VV3, RP-varsa " S.W. Dreams Come True"
RP-nuori, FIN-nuori Whirwind Louisa
VSP-nuori Misskärrs Gibson18.7.2008

Welsh Show Teivossa 12.-13.7.2008


Suomen welsh poni ja cob yhdistys järjesti heinäkuussa ensimmäistä kertaa rotunäyttelynsä Teivon raviradalla. Samaan aikaan omia näyttelyitään isolla keskusalueella new forest- ja shetlanninponiyhdistykset. Nuoria poneja oli myös mahdollisuus näyttää Suomen Hippoksen tuomareille lauantaina. Welshien tuomarina toimi näyttelyssä hollantilainen Mr Harold Zoet, joka kotimaassaan kasvattaa welshejä Ysselvliet siittolanimellä. Mr Zoet on myös arvostettu tuomari ja on käynyt tuomaroimassa welshejä ympäri maailmaa.

Best In Show titteli welsh mountain ponille

Sunnuntain Best In Show kehään valikoitui sektionsa Championien sekä vara Championeiden lisäksi myös näyttelyn paras varsa ja nuori poni.
Tällä kertaa kärkikolmikosta vain yksi poni oli kotimaista kasvatustyötä. Best In Show titteli meni 9-vuotiaalle welsh mountain tammalle Dukeshill Savannah (Dukeshill Magnum - Dukeshill Southern Belle, om. Karoliina Sjögren). Bes In Show II tittelin saavutti Taina Tommilan kasvattama ja omistama Goldencoast Emmanuelle (Playboy - Goldencoast Emmerdale). Kolmas oli welsh c sektion tamma Talyllyn Llywela ( Oakvale Rhidian - Talyllyn Lleucu, om. Ilona Pykäläinen).
Näyttelyn parhaana nuorena ponina palkittiin 1-vuotias welsh mountain tamma Moondelight Nereida (Moondelight Idefix - Waitwith Delight, kasv. ja om. Ilona Pykäläinen) ja parhaana varsana Silja Vihavaisen kasvattama ja omistama welsh cob tammavarsa S.W. Dreams Come True (Geler Dago - Minyfford Daydream).


Dukeshill Savannah
kuvaaja: Leila Kinnari


Rotujensa parhaat sektioittain:

welsh mountain
paras nuori: Moondelight Nereidav paras tamma: Dukeshill Savannah
paras veteraani: Waitwith Delight
paras ori: Cuppers Magnum
paras varsa: Clouberry Mahogny
Champion welsh mountain: Dukeshill Savannah
Reserve Champion: Moondelight Nereida


Moondelight Nereida
Kuvaaja: Leena Kahisaari


welsh sec. B
paras nuori: Casiphia
paras tamma: Jedidjan Julia
paras veteraani: Steehorst Pride
paras ori: Llanarth Earl Grey
paras varsa: Silent's orivarsa
Champion welsh sec. B: Llanarth Earl Grety
Reserve Champion: Steehorst Pride

welsh part bred
paras nuori: Desirous of Joy
paras tamma: Goldencoast Emmanuelle
paras varsa: Berghälls Lucky
Champion welsh part bred: Goldencoast Emmanuelle
Reserve Champion: Desirous of Joy


Goldencoast Emmanuelle
kuvaaja: Leila Kinnari


welsh sec. C
paras nuori: Bodwenarth Coral Drift
paras tamma: Talyllyn Llywela
paras varsa: Moondelight Lowena
paras ori: Iouar Celt
Champion welsh sec. C: Talyllyn Llywela
Reserve Champion: Iouar Celt


Talyllyn Llywela
Kuvaaja: Leila Kinnari


welsh cob
paras nuori: Whirlwind Louisa
paras tamma: Moondelight Lucia
paras veteraani: Rhiwllech Victoria
paras varsa: S.W. Dreams Come True
paras ori: Brudvik Dewin
Champion welsh cob: Moondelight Lucia
Reserve Champion: S.W. Dreams Come True

TULOKSET


S.W. Dreams Come True
Kuvaaja: Leena Kahisaari
8.6.2008

Welsh-näyttelyn kiertopalkinnot !
Palautathan 2007 vuonna saadun welsh-näyttelyn kiertopalkinnon postitse Ilona Pykäläiselle tai ennen näyttelyä kansliaan.20.8.2008

Huomio kaikki kasvattajat!

Uusi järjestelmä ratsu- ja ponivarsoille sekä HinnastoKaksi uutta welsh part bred oria jalostukseen

Hyvin valmisteltu ja erittäin upeasti koko oripäivien ajan esiintynyt 4-vuotias Pin Rock's Spirit (Speyksbosch Naturel 1 WPB - T.T. Gipsy Girl - Laeryds Benson 3 W, om. Ella Eränen ja Kirsi Lehmusto) teki todella hienon suorituskyvynkokeen oripäivillä. Anna Kärkkäisen valmistelema poni sai kiitosta kaikilta tuomareilta. Hyväkäytöksinen ja hyvin valmisteltu poni esiintyi edukseen koko oripäivien ajan. Pin Rock's Spirit hyväksyttiin jalostukseen II palkinnolla vuosiksi 2008-2012. Lahjakas ori toivottavasti nähdään tulevaisuudessa myös kilpakentillä.

Kolmevuotiaissa welsh part bredeissä jalostukseenkäyttöoikeuden vuodeksi 2008 sai Pin Rock's Albert (Bodo - Isa II - Vita Nova's Celesto). Erinomaisesti liikkuva ja mukavasti hyppäävä poni palkittiin I palkinnolla. Samanikäinen Pin Rock's Gerco (Kielshoop Honeydas 3 WPB - Lakon Miss Lailai - Speyksbosch Naturel 1 WPB) hyväksyttiin esitarkastuksessa II palkinnolla, mutta sille ei myönnetty jalostukseenkäyttöoikeutta. Molemmat nuoret ponit ovat vielä kasvattajiensa Tiina ja Ira Ristimäen omistuksessa.
Uusintarkastuksessa viiden vuoden jatkoluvan lunasti itselleen Pionier's Sjoerd.


Pin Rock's Spirit
Kuva: Leena KahisaariPin Rock's Albert
Kuva: Leena Kahisaari


Goldencoast Erokselle jalostukseenkäyttöoikeus

Taina Tommilan kasvattama ja omistama welsh b sektion ori Goldencoast Eros (s. 2005, Llanarth Earl Grey - Liezelhof Vermy- The Hale Vermillion) esiintyi ponioripäivillä sunnuntaina. Nuori ori palkittiin I palkinnolla ja se sai jalostukseenkäyttöoikeuden vuosiksi 2008-2010. Goldencoast Eros on ensimmäinen sen isän Llanarth Earl Greyn poika joka on hyväksytty jalostukseen Suomessa. Llanarth Earl Grey on itsekkin vielä nuori ori, se kantakirjattiin vasta viime vuonna orin ollessa kuusivuotias.
Onnea Goldencoast Erokselle sekä taustajoukoille hienosta menestyksestä oripäivillä. Lupaa hakemassa olivat myös welsh b sektion oriit Silent's Spring Flash sekä Haycapes Fernando, joiden rakenne ei kuitenkaan ollut riittävä jalostusoriille. Molemmat oriit saivat rakenteesta 36 pistettä.

Uusintatarkastettavana olivat welsh mountain oriit Dyfrdwy Stardust 5 WM, Goldencoast Boggart 10 WM seka Wikners Rodrigo 11 WM jotka kaikki saivat viiden vuoden jatkoluvan. Welsh cob ori Kotimäen Regent 2 WD sai myös jatkoa siitosuralleen viideksi vuodeksi.

lk/2008


Goldencoast Eros
Kuva: Leena Kahisaari"Voittajan on helppo hymyillä."
G. Eroksen kasvattaja/omistaja Taina Tommila ja oriin isän omistaja Jarmo Kiuru.

Kuva: Leena KahisaariDyfrdwy Stardust 5 WM
Kuva: Leena KahisaariGoldencoast Boggart 10 WM
Kuva: Leena KahisaariWikners Rodrigo 11 WM
Kuva: Leena KahisaariKotimäen Regent 2 WD
Kuva: Leena Kahisaari
Kevätkokous on siirretty aikatauluongelmien vuoksi oripäiviltä lauantaille 26.4.
Kutsu julkaistaan myöhemmin nettisivuillamme ja jäsentiedoitteessa.

KOKOUSKUTSU

TakaisinWebdesign ©Pet-Web 2011