Suomen Welsh-poni ja Cob yhdistys
 
Ajankohtaista 2009


29.11.2009

Ponibreeders 2009 tulokset16.10.2009

VUOSIKIRJA 2010


Pikkuhiljaa alka olla aika keräillä materiaalia vuoden 2010 vuosikirjaan. Artikkeleita ja tarinoita welsh ihmisten omista ja poneista ja niiden kanssa puuhastelusta otetaan mielellään vastaan vuosikirjaan. Oletko käynyt ulkomailla seuraamassa welsh tapahtumia tai vieraillut siittoloissa? Kirjoita meille kertomus matkastasi, julkaisemme sen varmasti vuosikirjassa. Kaikenlaiset jutut ja tarinat ovat erittäin tervetulleita!

Kauden aikana kilpakentillä esiintyneistä welsheistä otetaan myös mielellään vastaan kuvia. Kuvien mukana on mainittava kuvaajan nimi ja häneltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.

Kantakirjattiinko tammasi I palkinnolla tai saiko nuori ponisi I palkinnon Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä? Näistäkin vastaanotamme mielellämme kuvia laitettavaksi tuloksien joukkoon.

Materiaalin vuosikirjaan voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen leena.kahisaari@pp.inet.fi tai tavallisella postilla Leena Kahisaari, Kurjenkatu 6 A 17, 20760 Piispanristi tai nm.liinamaa@gmail.com. DEADLINE 15.3!

Ilmoitushinnat (ALV 0 %)
4-väri-ilmoitukset: aukeama 110 €, 1/1-sivu 60 €
mustavalkoilmoitukset: aukeama 95 €, 1/1-sivu 50 €, ½-sivu 35 €

Aineistojen toimitusohjeet

Ilmoitukset:
o Toimita ilmoitus mieluiten . -, .jpg- tai .tif-muotoisena. .Doc-muotoiset ilmoitukset eivät välttämättä toistu kirjassa alkuperäisen näköisenä.
o Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen .doc-muodossa, lähetä ilmoituksen kuvat varmuuden vuoksi myös erikseen, äläkä käytä erikoisia fontteja.
o Värillisten ilmoitusten / kuvien pitää olla todella isoja, noin 1800x2500 pikseliä.
o Kokosivun ilmoituksen koko kirjassa on A5.

Jutut:
o Kirjoita tekstit tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna .txt-, .doc- tai .rtf-muotoon.
o Älä tee tekstiin muotoiluja. Eerota kappaleet toisistaan tyhjällä rivillä. Jos teksti on pitkä, tee mielellään muutama väliotsikko.
o Muista kirjoittajan ja kuvaajan nimet.
o Älä liitä tekstitiedostoon kuvia, vaan lähetä kuvat erikseen. Lähetä kuvat .jpg-formaatissa. Lähetä mieluummin liian isoja kuin liian pieniä kuvia. Mustavalkokuvan vähimmäiskoko on 800x600 pikseliä.
o Toimitus varaa oikeuden lyhentää tekstiä tai muokata sitä hiukan.

Ilmoitusten mukana tulee olla laskutustiedot. Kysymykset koskien Vuosikirjan teknisiä tietoja voi osoittaa Vuosikirjan taittajalle Päivi Hotokalle, paivi.hotokka_at_vinttikamari.net.Vastaa näyttelyjä koskevaan kyselyyn ja osallistu arvontaan

Suomen Hippos ry haluaa kehittää hevosille ja poneille järjestettäviä tamma- ja varsanäyttelyjä. Nettisivuille on nyt avattu kysely, jonka avulla kerätään tietoa kehittämistarpeista ja ideoista. Näyttelyjä kehitetään vastaamaan paremmin sekä hevosten, osallistujien että yleisön tarpeita. Kehittämistyön eteenpäinviemiseksi toivomme palautetta kaikilta näyttelyissä käyneiltä. Vastata voit, jos olet ollut yleisönä tai olet käyttänyt hevostasi yhdessä tai useammassa näyttelyssä.

Kysely on avoinna 30.11.2009 saakka. Kaikkien marraskuun loppuun mennessä palautetta jättäneiden kesken arvotaan 1 kpl Hevosurheilulehden 2010 vuosikertoja, 1 kpl Suomen Hippos ry:n kausikortteja vuoden 2010 raveihin, 3 kpl Suomenhevonen-tietokirjaa ja 3 kpl Suomenhevonen-kunnon hevonen -levyä. Arvonta suoritetaan vuoden 2009 lopulla, viikolla 50.

Vastaa kyselyyn LINKKI (linkki ei toimi)2.10.2009

LAATUPONIKILPAILUN TULOKSET!


LUOKKA I
LUOKKA II
LUOKKA III
LUOKKA IV22.9.2009

WELSH Koulutusta 7.11.200930.8.2009

Poninäyttelyssä menestystä welsheille


Vermon raviradalla järjestetyssä Kansallisessa Poninäyttelyssä oli ilmoittauneita poneja yli 400. Lauantaina arvosteltiin nuoria, 1-3 -vuotiaita poneja ja sunnuntaina vuorossa olivat aikuiset ponit sekä varsat.
Lauantaina koko näyttelyn parhaaksi Suomessa syntyneeksi poniksi valittiin Karoliina Sjögrenin kasvattama ja Leena Kahisaaren ja Kirsi Sjögrenin omistama 3-vuotias welsh mountain tamma Southern Scarlet (Moondelight Idefix - Dukeshill Savannah).
Myös sunnuntain loppukehissä welshit löytyivät kärkisijoilta. Näyttelyn parhaan varsan palkinnon nappasi pikkuhurmuri Moondelight Nechtan (Polaris Victor - Waitwith Delight, kasv. ja om. Ilona Pykäläinen) ja parhaan veteraanin tittelistä käytiin kova kamppailu welsh mountain tamman Waitwith Delight (Bengad Wild Indingo - Castlemead Daylight, om. Ilona Pykäläinen) ja new forest oriin Bazuun kesken. Molemmat ponit saivat yhtäläisen määrän pisteitä tuomareilta. Voitto meni kuitenkin Bazuunille sen saadessa enemmän ensimmäisiä sijoja, joten tällä kertaa Delight ei uusinut viime vuoden parhaan veteraanin titteliään. Waitwith Delight ja Moondelight Nechtan palkittiin myös esittäjiensä Stiinan ja Annen kanssa Best Turn Out palkinnolla.
Koko näyttelyn parhasta ponia valitessa Best In Show kehässä kolme parhaiten palkittua olivat kaikki tammoja. Tällä kertaa Best In Show tittelin vei nimiinsä hienosti liikkunut, vasta 3-vuotias welsh mountain tamma Southern Scarlet. Southern Scarlet on ensimmäinen 3-vuotias sitten vuoden 1980 joka on valittu näyttelyn parhaaksi poniksi. Onnittelut kaikille näyttelyissä menestyneille poneille omistajineen.

Tulokset sektioittain:

WELSH A
VV1: SOUTHERN SCARLET
VV2: ROATERSHOEVE'S ALICE
VV3: MOONDELIGHT NECHTAN
RP-NUORI: SOUTHERN SCARLET
VSP: MOONDELIGHT NEIFION
RP-TAMMA: ROATERSHOEVE'S ALICE
RP-VARSA: MOONDELIGHT NECHTAN
RP-VETERAANI: WAITWITH DELIGHT


Southern Scarlet

WELSH B
VV1: SILENT'S LUCKY LADY
VV2: PEACOCK
VV3: SILENT'S orivarsa
RP-NUORI: SUNRISE DANCER
VSP: SILENT'S SWEET HIGHLIGHT
RP-TAMMA: SILENT'S LUCKY LADY
RP-VARSA: SILENT'S orivarsa
RP-VETERAANI: PEACOCK
RP-RUUNA: PEACOCK


Silent's Lucky Lady

WELSH C
VV1: TALYLLYN LLYWELA
VV2: CLOUDBERRY SOUTH WIND
RP-NUORI: BODWENARTH CORAL DRIFT
VSP: MOONDELIGHT SIR ARTHUR (RP-FIN)
RP-TAMMA: TALYLLYN LLYWELA
RP-VARSA: CLOUDBERRY SOUTH WIND
RP-ORI: IOUAR CELT


Talyllyn Llywela

WELSH D
VV1: ROTHERDALE SALI
VV2: WHIRLWIND LOUISA
VV3: MOONDELIGHT LUCKY LUKE
RP-NUORI: WHIRLWIND LOUISA
RP-TAMMA: ROTHERDALE SALI
RP-VARSA: S.W. SUMMER SOLSTICE
RP-RUUNA: MOONDELIGHT LUCKY LUKE


Rotherdale Sali

WPB JA RATSUPONI:
VV1: BERGHÄLLS LUCKY
VV2: PEGASUS
VV3: PIN ROCK'S PIKKU PERTTI
RP-NUORI: BERGHÄLLS LUCKY
VSP: GOLDENCOAST EVANGELINE
RP-TAMMA: A.T. GAMILAH
RP-VARSA: PIN ROCK'S PIKKU PERTTI
RP-RUUNA: PEGASUS


Berghälls Lucky

Koko näyttelyn paras varsa Moondelight Nechtan sekä näyttelyn toiseksi paras veteraani Waitwith Delight.
Samassa kuvassa on samalla sekä Stiina että Anne. Koko nelikko palkittiin Best Turn Out palkinnolla.


Moondelight Nechtan ja Waitwith Delight30.8.2009
Ponien kouluratsastuksen SM-kilpailuissa menestystä welsheille.


Welsh part bred ori Hunsingo's Twister ratsastajanaan Ksenja Karahka voitti kouluratsastuksen ponien SM-kultamitalin Lempäälässä 15.-16.8 ratsastetuissa kilpailuissa. Hopealle ylsi toinen welsh part bred, Pin Rock's Hannibal ratsastajanaan Riikka Kuosmanen. Ksenja ja Twister voittivat molempien päivien osakokeet (ka:t 66,778 ja 68,750 yht. 135,528) Riikan sijoitusten ollessa 2. ja 3 (ka:t 66,333 ja 67,650 yht. 133,983).
Onnittelut ratsastajille, ponien omistajille sekä kasvattajille hienosta työstä ponikouluratsastuksen eteen!14.8.2009

Tuloksia Ruotsin SWF Riks näyttelystä joka pidettiin 8-9.8.2009 Stora Sundbyyssa.
Mukana oli myös Suomalaisia welshejä.

Ratsastusluokat
Näyttelyluokat30.7.2009

IN MEMORIAM


Steehorst Pride 1990-200915.7.2009

WELSH SHOW 11-12.7.2009


TULOKSET


DUKESHILL SAVANNAH - Best In Show
Kuva: Leila KinnariMOONDELIGHT NEIFION
Kuva: Leila Kinnari"SOUTHERN SOLID GOLD"
Kuva: Leila Kinnari
28.6.2009

Vuosikirjaan oli painettu vahingossa väärä kuva ja teksti Welsh Shown parhaan varsan kohdalle.
Tekijät pahoittelevat virhettä.


S.W. Dreams Come True
Kuvaaja: Leena Kahisaari
14.6.2009

Lisäys vuoden 2008 arvokirjainpalkittuihin


Arvokirjain B

Steehorst Pride NLD 9 W
(Eyarth Harlequin - Steehorst Free Bird)

mm.
Palojoen Rosalinda 66 W
Palojoen Afrodite 59 W
Fay Princess 63 W
Silen't Shadow Prince
Silen't Starlite Blond3.6.2009

Suomen Hippoksen kehät Welsh Shown yhteydessä Loimaalla


Suomen Hippoksen rakennearvostelutuomarit arvostelevat nuoria welshejä rotunäyttelyn yhteydessä Loimaalla Suomenhevoskeskus Loimihaassa lauantaina 11.7.2009. Hippoksen kehään ovat oikeutettuja osallistumaan ne nuoret ponit jotka ovat myös ilmoittautuneet Show näyttelyyn. 3-vuotiaita oreja ei arvostella Hippoksen kehässä.

Ilmoittautumiset Hippoksen kehään lähetetään joko näyttelyilmoittautumisen yhteydessä tai erillisesti sähköpostilla osoitteeseen leena.kahisaari@kaninkuvat.net Ilmoittautumisaikaa jatkettu 25.6. asti!

Hippoksen kehään ilmoittautuminen on sitova ja aikataulujen yms. järjestelyjen vuoksi edellytämme, että näyttelyssä läsnä olevat, myös Hippoksen kehään ilmoitetut ponit osallistuvat kehiin ilmoittautumisten ja aikataulujen mukaan.
Aikataulut Hippoksen kehiin tulevat Welsh näyttelyyn ilmoittautuneille näyttelykirjeen mukana noin viikkoa ennen näyttelyä.26.5.2009
HUOM! MUISTAKAA ILMOITTAUTUA!!


Ja kasvattajat.. muistakaa KÄSIOHJELMAMAINOS...

Kansallinen Poninäyttely Espoossa, Vermon raviradalla
- tuomarina Joanna Sheil Dukeshill-siittolasta
KUTSU | ILMOITTAUTUMISLOMAKE | KARSINANVARAUSLOMAKE | MEDIAKORTTI26.5.2009

IN MEMORIAM


Verdrefawr Ifor 1 WM 1988-200929.4.2009

Ponit esiin 2009


KUTSU - LOMAKE19.4.2009

Ponioripäivät 2009


Kevään ponioripäivillä kolmen päivän aikana arvosteltiin seitsemisenkymmentä erirotuista ponia. Suurin osa poneista oli shetlanninponeja mutta joukkoon mahtui myös isompien rotujen edustajia.

Welshejä oripäiville oli alun perin ilmoitettu kymmenen joista esitettiin kahdeksan. Nuorista, 3-vuotiaista ponioreista jalostukseenkäyttöoikeuden sai welsh b sektion ori Larkhill's Syrah (Eyarth Simeon - Liezelhof Vermy, kasv. ja om. Jarmo Kiuru) joka palkittiin II palkinnolla. Larkhill's Syrah on jo emänsä toinen orivarsa joka hyväksytään jalostukseen.
Kaksi welsh cob oria kantakirjattiin. 6-vuotias Suomessa syntynyt ja viime vuoden Laatuponikilpailun voittaja Kotimäen Magician 11 WD (Derwen MrT - Mandela Annwylyd, kasv. ja om. Kirsimarja Lehtonen) sai rakenteestaan pisteet 98778 = 39 p ja kantakirjattiin siten II palkinnolla. Walesista jo viime keväänä Suomeen tuotu Cathael Idris 13 WD (Tireinon Triple Crown - Brenhindy Mergan) kirjattiin kokouskäsittelyllä viime vuonna IV-luokkaan ja ori kävi tänä vuonna näyttäytymässä viralliselle lautakunnalle. Cathael Idris kantakirjattiin I palkinnolla pistein 99888 = 42 pistettä.

Uusintatarkastuksessa olivat b welsh oriit Wildzang's Sundancer 17 W (Shamrock Discovery - Shamrock Sun Flower, om. Riikka Ahervo) sekä Shamrock Silent Squadron 13 W (Hafodyresgob Buzby - Shamrock Sandalwood, om. Ville Merimaa) ja welsh part bred ori Kielshoop Honeydas 3 WPB (Bokkesprong Czardas - Speyksbosch Honeybee, om. Ira ja Tiina Ristimäki) jotka kaikki saivat jatkoluvan seuraavalle viisivuotiskaudelle vuosiksi 2009-2013.

Leena Kahisaari


Larkhill's Syrah
Kuva: Leena KahisaariKotimäen Magician 11 WD
Kuva: Leena KahisaariCathael Idris 13 WD
Kuva: Leena KahisaariWildzang's Sundancer 17 W
Kuva: Leena KahisaariShamrock Silent Squadron 13 W
Kuva: Leena KahisaariKielshoop Honeydas 3 WPB
Kuva: Leena Kahisaari
7.4.2009

PONIPÄIVÄ TAKKULAN RATSASTUSKESKUKSESSA LAHDESSA 1.5.2009


Suomen Connemarayhdistys ry järjestää Ponipäivän Takkulassa Vapunpäivänä klo 12 alkaen. Ohjelmassa on luento: Astuttaisinko - varsottajan ABC, ponioriparaati jalostukseen hyväksytyille ponioreille sekä kaikille hevosille ja poneille avoin match show. Luennoitsijana ja match shown tuomarina on agrologi Marianna Paavolainen, Suomen Hippoksen rakennetuomari ja kokenut oriinpitäjä jonka oriasemalla vieraili satoja tammoja joka kesä.

Lisätiedot, ilmottautumiset ja karsinavaraukset 15.4. mennessä:
Sari Lahtinen, p. 0400 745526 tai sarry@welho.com

Osallistumismaksut luento 10 e / henkilö
ponioriparaati 15 e / ori (connemaraoriit maksutta)
match show 15 e / osallistuja

Paraatiin osallistuvien oriiden omistajilla on vapaa pääsy luennolle.
Osallistumismaksut maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä Suomen Connemarayhdistys ry:n tilille 575001-222000.

Takkulassa on käytössä vieraskarsinoita 10 euron päivämaksulla. Karsina varataan ilmottautumisen yhteydessä, karsinamaksu maksetaan paikan päällä Takkulaan.
Ponipäivän tarkempi aikataulu on nähtävänä 20.4. lähtien netissä, www.connemara.fi kalenteri
Paikalla ratsastuskeskuksen buffetti. Huonon sään sattuessa paraati ja match show järjestetään maneesissa.7.3.2009

Jalostusarvokirjaimilla 2008 palkitut welshit


Arvokirjain AB

Carima 42 W
(Cawdor Hywel RW 16 - Chila RW 360)

Double Daisy 76 Rp
It's Casper
It's Calvin

Arvokirjain A

Köhls Lucyanna 22 W
(Wärnanäs Peng RW 64 - Kulltorps Cingoanna RW 489)

Cindyanna 65 W
A.S. Fanta
A.S. Genius
A.S. Haifa
A.S. Indy 61 W
A.S. Kashmir King
A.S. La Luna 71 W

Kotimäen Regent 2 WD
(Derwen Time Keeper 1 WD - Rhystyd Rhamant 1 WD)

mm.
Misskärrs Lacrimosa 7 WD
Londböle Rianna 29 WD
Misskärrs Gentleman 8 WD
Misskärrs Meg 27 WD
Flaming Smiling Queen 32 WD

Arvokirjain B

Moondelight Idefix 6 WM
(Verdrefawr Ifor 1 WM - Pentyrch Delilah 33 WM)

mm.
Gremlin Of Houston
Moondelight Nefertiti
Moondelight Nereis
Moondelight Neifion
Southern Scarlet15.2.2009

Ponit Esiin 2009


Suomen New Forest poniyhdistys järjestää Ponit Esiin 2009 -irtohypytys- ja askellajiarviointi-tapahtuman Urjalankylässä Hessi-tallilla 17.5.2009. Tuomareiden nimiä ei ole vielä tiedossa, mutta niistä tiedotetaan myöhemmin.

Ponit Esiin -tilaisuus on avoin irtohypytyksen ja askellajiarvioinnin osalta ensisijaisesti alle 4-vuotiaille poneille, toissijaisesti vanhemmillekin poneille ja hevosille. Tilaisuuteen voit tuoda lisäksi esille myytäviä poneja, leasingiin tarjottavia tammoja, ratsastajaa etsiviä poneja sekä jalostukseen hyväksyttyjä ponioreja…

Tilaisuus on ensisijaisesti opastus- ja koulutustilaisuus.

Poneja ja niiden esittäjiä ei vakuuteta järjestäjän toimesta. Tilaisuuteen osallistuminen tapahtuu hevosen omistajan ja kaikkien asianosaisten omalla vastuulla.

Ohjeita osallistujille:
1. Tilaisuus on koulutus- ja harjoittelutapahtuma, jossa nuoren ponin omistajalla ja yleisöllä on mahdollisuus saada jonkinlainen käsitys ponin kyvyistä ja kehitysmahdollisuuksista.
2. Tilaisuuteen on hyvä varata 1-2 omaa avustajaa mukaan (irtohypytys).
3. Poneja talutetaan vain niille osoitetuilla alueilla. Muista pitää etäisyys muihin poneihin. Noudata aina hyviä hevosmiestaitoja!
4. Jokaisen ponin suoritukseen menee n. 15 min. Olethan ajoissa paikalla, sillä mahdolliset poisjäännit vaikuttavat lähtöjärjestykseen.
5. Noudata maneesissa ja ulkokentällä tuomarin ohjeita.
6. Esittäjän asun tulee olla siisti. Kypärä on pakollinen. Muista hyvät juoksujalkineet ja hyvästä juoksukunnosta on paljon apua! Käsineet ja raippa ovat suositeltavia. Varaa mukaan liina tai muu pitkä naru, jonka avulla poni on helppo päästää estekujan alussa irti.
7. Irtohypytyksessä poni talutetaan kujaan
8. Irtohypytys: 1. maapuomi / pieni ristikko, 2. apueste: pysty, 3. arvostelueste: pieni okseri ponin koon ja kykyjen mukaan. Jokaisen esteen väliin tulee yksi laukka-askel. Harjoitus alkaa mahdollisimman helposta harjoituksesta, tilanne on nuorelle ponille kuitenkin uusi!
9. Varaa mukaasi oma vati tai ämpäri, jossa on harjoitusta varten riittävästi herkkuja ponillesi. (Kiinniotto kujan päässä)
10. Tuomarit antavat ponin suorituksesta ja liikkeistä suullisen arvostelun.

Yksityiskohdista (ilmoittautumiset, tuomarit ym.) tiedotetaan lähempänä ajankohtaa.

www.newforestponi.com

TERVETULOA!
Suomen New Forest poniyhdistys ry

TakaisinWebdesign ©Pet-Web 2011