Suomen Welsh-poni ja Cob yhdistys
 
Ajankohtaista 2011


Vuosikirjat on postitettu jäsenille.
Jos et ole saanut omaasi, ota yhteyttä jäsensihteeri Paula Viitaan.Hippolis ja Hevosenomistajuuden kehittämishanke järjestävät valokuvaus- ja videokilpailun aiheesta ”Elämyksiä hevosen kanssa”.
Miten hevonen näkyy sinun tai läheistesi elämässä? Millaisia tunteita hevonen herättää? Oletko sinä saanut tallennettua tunteikkaimmat hetket hevosystävän kanssa kotialbumiin vai onko nuo hetket vielä kuvaamatta? Kilpailuun osallistuneita kuvia sekä videoita on tarkoitus käyttää myöhemmin hankkeen tilaisuuksissa sekä julkaisuissa.

Sarjat:
- Valokuvauskilpailu - avoin kaikille (ei ala- tai yläikärajaa)
- Videokilpailu - avoin kaikille (ei ala- tai yläikärajaa)

Palkinnot: Tuotepalkintoja, voittajille mm. Hevosurheilulehden vuosikerta.

Kilpailuun liittyvät kysymykset voi lähettää osoitteeseen info.hippolis@gmail.com
Kilpailun osallistumisaika on 23.1.2012 saakka.
Kilpailun voittajat julkistetaan Helsingissä Horse Fair-messuilla sunnuntaina 4.3.2012.

Osallistumisohjeet sekä säännöt löytyvät liitteenä sekä netistä:
http://hippolis.fi/UserFiles/hippolis/File/Hevosenomistajuushanke/Valokuvaus_ja_videokilpailu.pdfTiedote
Suomen welsh-poni ja cob yhdistyksen pitkäaikainen puheenjohtaja Ilona Pykäläinen erosi yhdistyksen johtokunnasta ja puheenjohtajantehtävästä henkilökohtaisista syistä johtuen 19.11.2011. Varapuheenjohtaja Jarmo Kiuru hoitaa puheenjohtajan tehtäviä vuosikokoukseen 19.2.2012 asti.VUOSIKIRJA 2011

Pikkuhiljaa alkaa olla aika keräillä materiaalia vuoden 2011 vuosikirjaan, joka julkaistaan ennen joulua. Artikkeleita ja tarinoita welsh ihmisten poneista ja niiden kanssa puuhastelusta otetaan mielellään vastaan vuosikirjaan. Kaikenlaiset jutut ja tarinat ovat erittäin tervetulleita!
Vuosikirjassa joulutervehdyksesi tavoittaa welshihmiset kautta maan pienellä rahalla. Samalla voit mainostaa kasvattejasi ja orejasi seuraavalle astutuskaudelle.
Jos mainoksen teko tuottaa harmaita hiuksia, Harmaalan Minna tekee pienellä korvauksella mainoksia valmiista materiaalista. Ota yhteyttä minna.harmaala@gmail.com

Kauden aikana kilpakentillä esiintyneistä welsheistä otetaan myös mielellään vastaan kuvia. Kuvien mukana on mainittava kuvaajan nimi ja häneltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.

Kantakirjattiinko tammasi I palkinnolla tai saiko nuori ponisi I palkinnon Suomen Hippoksen tamma- ja varsanäyttelyssä? Näistäkin vastaanotamme mielellämme kuvia laitettavaksi tuloksien joukkoon.

Ilmoitushinnat (ALV 0 %)

4-väri-ilmoitukset:
aukeama 115 €
1/1-sivu 60 €

mustavalkoilmoitukset:
aukeama 95 €
1/1-sivu 50 €
½-sivu 35 €

Aineistojen toimitusohjeet

Ilmoitukset:
- Toimita ilmoitus mieluiten .pdf-, .jpg- tai .tif-muotoisena. .Doc-muotoiset ilmoitukset eivät välttämättä toistu kirjassa alkuperäisen näköisenä.
- Jos kuitenkin lähetät ilmoituksen .doc-muodossa, lähetä ilmoituksen kuvat varmuuden vuoksi myös erikseen, äläkä käytä erikoisia fontteja.
- Värillisten ilmoitusten / kuvien pitää olla todella isoja, noin 1800x2500 pikseliä.
- Kokosivun ilmoituksen koko kirjassa on A5.

Jutut:
- Kirjoita tekstit tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna .txt-, .doc- tai .rtf-muotoon.
- Älä tee tekstiin muotoiluja. Eerota kappaleet toisistaan tyhjällä rivillä. Jos teksti on pitkä, tee mielellään muutama väliotsikko.
- Muista kirjoittajan ja kuvaajan nimet.
- Älä liitä tekstitiedostoon kuvia, vaan lähetä kuvat erikseen. Lähetä kuvat .jpg-formaatissa. Lähetä mieluummin liian isoja kuin liian pieniä kuvia. Mustavalkokuvan vähimmäiskoko on 800x600 pikseliä.
- Kirjoita kuviin kuvatekstit, joista käyvät ilmi kuvassa esiintyvien ihmisten ja ponien nimet.
- Toimitus varaa oikeuden lyhentää tekstiä tai muokata sitä hiukan.

Deadline 30.10.2011

Materiaalin vuosikirjaan voi lähettää sähköpostilla Noora Mäkiselle osoitteeseen cloudberry-ponies@hotmail.fi. Vuosikirjaa koskevat tiedustelut Nooran sähköpostiin tai puhelimitse 044-2971696.

Ilmoitusten mukana tulee olla laskutustiedot.

Kysymykset koskien Vuosikirjan teknisiä tietoja voi osoittaa Vuosikirjan taittajalle Päivi Hotokalle, paivi.hotokka_at_vinttikamari.netSuomen Hippos ry tiedottaa:
Ratsuhevosten ja ponien jalostusohjesäännön uudistaminen Työ ratsuhevosten ja ponien jalostusohjesäännön uudistamiseksi on ollut tauolla Minna Mäenpään jäätyä äitiyslomalle kesäkuun lopussa. Minna vastaa jatkossakin jalostusohjesääntöjen uudistamiseen liittyvästä työstä Hippoksen osalta. Työ jatkuu jälleen syyskuun alussa, jolloin tiedotetaan myös uudistuksen etenemisen aikataulusta ja seuraavista yhteisistä palavereista rotuyhdistysten kanssa.
Jalostusohjesääntöjen uudistukseen liittyvät kysymykset ja lisätietoja sähköpostitse minna.maenpaa@hippos.fiWelsheille menestystä Kansallisessa Poninäyttelyssä 2011
Tänä vuonna Vermoon oli ilmoittautunut 480 ponia. Welshien ja ratsuponien tuomarina toimi Mrs Wendy Burt Rotherdale-siittolasta Isosta-Britanniasta.

Welsh mountain-poneissa rodun parhaaksi nuoreksi valittiin 2-vuotias ori Moondelight Tameron, jonka on kasvattanut Ilona Pykäläinen ja omistaa Irja Kallio. Vastakkaisen sukupuolen parhaaksi nuoreksi valittiin Noora Mäkisen omistama 3-vuotias tamma Penech Electra, jonka on kasvattanut B. W. Thompson. Rodun parhaaksi veteraaniksi ja parhaaksi tammaksi valittiin 21-vuotias tamma Waitwith Delight, jonka on kasvattanut Mrs Farrow ja omistaa Ilona Pykäläinen. Paras varsa oli Silja Vihavaisen kasvattama ja omistama kaunis tammavarsa S.W. White Narcissus. Rodun parhaana orina palkittiin Ilona Pykäläisen kasvattama ja omistama Moondelight Idefix. Vuoden Voittaja-kehässä voiton vei Waitwith Delight, toinen oli Moondelight Tameron ja kolmas Moondelight Idefix.


Waitwith Delight

B-welsheissä rodun paras nuori oli Sanna Puonnin kasvattama ja omistama North Finn Feather, vastakkaisen sukupuolen paras oli Rainha Da Bateria, jonka on kasvattanut Pirjo-Riitta Korpinen ja omistaa Lia Merimaa. Rodun parhaaksi tammaksi valittiin A.S. La Luna, jonka on kasvattanut Arto Sipilä ja omistaa Saana Tanninen. Paras varsa oli Riikka Ahervon kasvattama ja omistama Silent’s Little Princess. Rodun paras veteraani ja samalla myös rodun paras ori sekä Vuoden Voittaja oli Riikka Ahervon Wildzang’s Sundancer. Orin on kasvattanut H & D. A Valk. Vuoden voittaja-kehässä toinen oli rodun paras ruuna Peacock, jonka on kasvattanut ja omistaa Päivi Jaakkonen, kolmantena palkittiin A.S. La Luna.


Wildzang's Sundancer

C-sektio oli edustettuna kovin harvalukuisena. Parhaana nuoren palkittiin 1-vuotias tamma Cloudberry Sweet'n Sugar, jonka on kasvattanut Noora Mäkinen ja omistaa Anu Brofeldt-Ahonen. Ilona Pykäläisen omistama tamma Parvadean Golden Glory valittiin rodun parhaaksi tammaksi ja Vuoden Voittajaksi. Tamman on kasvattanut W.j. Davis. Paras varsa ja Vuoden Voittaja II oli Cloudberry Sky’s the Limit, jonka on kasvattanut ja omistaa Noora Mäkinen. Rodun paras ori ja samalla myös rodun paras veteraani sekä Vuoden Voittaja-kehässä kolmas oli Noora Mäkisen leasing-ori Rytterbjergets Infinity, jonka on kasvattanut M.b. Jensen.


Cloudberry Sky's the Limit

Welsh cobeissa parhaaksi nuoreksi ja Vuoden Voittaja-kehässä toiseksi valittiin Silja Vihavaisen kasvattama ja omistama 2-vuotias ori S.W. Red Charm, vastakkaisen sukupuolen paras nuori oli Paula Viidan omistama 1-vuotias tamma Nattens Anastasia, jonka on kasvattanut Marie Kurtson. Rodun parhaana tammana palkittiin Moondelight Lucia, jonka on kasvattanut Ilona Pykäläinen ja omistaa Soila Järvinen. Moondelight Lucia oli myös cobien Vuoden Voittaja sekä koko näyttelyn Best in Show-kehässä toinen. Rodun paras varsa oli Noora Mäkisen kasvattama ja omistama tammavarsa Cloudberry Royal Elyshee. Rodun parhaaksi veteraaniksi ja Vuoden Voittaja-kehässä kolmanneksi valittiin tamma Rhiwllech Victoria, jonka on kasvattanut S. Howells ja omistaa Ann-Christin Söderlund. Upeassa kunnossa esiintynyt 25-vuotias Victoria valittiin myös koko näyttelyn parhaaksi veteraaniksi sekä Best in Show-kehässä kolmanneksi. Rodun parhaana ruunana palkittiin Ilona Pykäläisen kasvattama ja Ann-Christin Söderlundin omistama Moondelight Lucky Luke.


Moondelight Lucia

Welsh part bredien ja ratsuponien paras nuori oli ratsuponi Faerytales’ Tianna, jonka on kasvattanut ja omistaa Anniina Kuula, vastakkaisen sukupuolen paras nuori oli 3-vuotias wpb-ori Berghälls Lucky, jonka ovat kasvattaneet ja omistavat Hanna & Susanna Parviainen. Rodun parhaana tammana palkittiin ratsuponi Maica, jonka on kasvattanut Josef Hempen ja omistaa Ratsastus- ja Valmennustalli Polestar. Paras varsa oli Noora Mattila kasvattama ja omistama wpb-tammavarsa Carmine Daylight. Rodun parhaana ruunana, rodun parhaana veteraanina ja Vuoden Voittajana palkittiin wpb-ruuna Pegasus, jonka on kasvattanut Otto Maschmann ja omistaa Anniina Kuula. Tamma Maica oli Vuoden Voittaja II ja paras nuori Faerytale’s Tianna Vuoden Voittaja III.


PegasusKANSALLISEEN PONINÄYTTELYYN ENNÄTYSMÄÄRÄ PONEJA

Tuttuun tapaan Vermon raviradalla järjestettävä Kansallinen Poninäyttely on tänä vuonna rikkomassa osallistujaennätyksen. Elokuun 13. – 14. päivä pidettävään näyttelyyn on ilmoitettu huikeat 480 ponia yhteensä kahdeksasta eri ponirodusta, mukaan lukien ponikokoiset suomenhevoset.

Näyttelyn yli 30 vuotta pitkän historian aikana kasvua on tapahtunut merkittävästi ja tämän vuoden ilmoittautuneiden määrä onkin moninkertainen näyttelyn alkuvuosien osallistujamäärään verraten.
- On erittäin positiivista, että tapahtumamme jatkaa kasvuaan, koska se kertoo, ettei suomalainen ponikasvatus ole ainakaan hiipumassa, päinvastoin. Uusia harrastajia tulee alalle lisää ja näyttelytoimintaa on alettu arvostaa yhä enemmän osana jalostus- ja kasvatustoimintaa, näyttelyn puheenjohtajana toista vuotta toimiva Janina Ahola toteaa.

Vuoden suurin ponitapahtuma vaatii järjestäjiltä vuosi vuodelta yhä mittavampia ponnisteluja, mutta työskentely näyttelyn hyväksi on kuitenkin sydämen asia.
- Kasvatus- ja näyttelytoiminnan parissa tapaa kaiken ikäisiä ihmisiä, joista toisille ponit ovat harrastus, toisille elinkeino. On kunnia-asia olla mukana järjestämässä heille tätä merkittävää hevosalan tapahtumaa. Täällä kasvattaja saa tietoa kasvatustyönsä tuloksista, omistaja poninsa vahvuuksista ja heikkouksista ja tuomari maan ponikasvatuksen suunnasta, Ahola summaa.

Julkkisvieraina laamoja
Näyttelyssä nähdään perinteisiä näyttelyluokkia yhteensä lähes parikymmentä. Näiden lisäksi voi seurata ratsastus- ja ajoluokkia sekä näytösluonteisia kilpailuja, kuten poniagilitya. Lapsille ja nuorille on lisäksi omat handler-luokat, joissa kilpaillaan ponin esittämisessä. Luokat on jaettu ikäryhmittäin super mini handler (7-vuotiaat ja alle), mini handler (8-11-vuotiaat) ja junior handler (12–15-vuotiaat) -luokkiin.

Ponien ohella näyttelyssä on mahdollista tutustua myös muihin eläinlajeihin, kun Ylitalon alpakat ja laamat saapuvat paikalle sunnuntaina. Laamat ovat jo miltei julkkiksia, sillä ne ovat olleet mukana tunnetun puhelinoperaattorin mainoskuvauksissa. Eläimet ovat muutoinkin tottuneita esiintyjiä.
- Näyttelyyn ovat tulossa laamat Kim ja Ulla sekä kirjava alpakka Fuchsie. Ulla ja Fuchsie ovat sertifioituja terapiaeläimiä eli niitä käytetään eläinavusteiseen terapiaan ja toimintaan. Käymme niiden kanssa vierailuilla mm. vanhainkodeissa, kertoo eläinten omistaja Pirkko Kivikari.

KARKEA AIKATAULU:

Lauantai
Näyttelyluokat klo 10.00 – n. 16.00
Ohjasajo ja Driving class alk. klo 10.00
Ratsastusluokat alk. klo 11.30
Agility alk. klo 13.45
Ridden Champion valinta n. klo 14.40

Sunnuntai
Näyttelyluokat klo 9.00 – 16.30
Ylitalon alpakat ja laamat paikalla klo 10.00 – 15.00
Handler-luokat alk. klo 11.00
Best in Show valinnat n. klo 16.00

Yleisöllä on tilaisuuteen vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Poninäyttely-yhdistyksen puheenjohtaja Janina Ahola, puh. 044 572 6869, janina.ahola@poninayttely.com

Kuvia vuoden 2010 näyttelystä on saatavilla osoitteesta
https://picasaweb.google.com/poninayttelytiedotus (kuvaaja Satu Pitkänen).

Poninäyttelyn nettisivut www.poninayttely.com

34. Kansallinen Poninäyttely
Kansallinen Poninäyttely järjestetään tänä vuonna 34. kertaa. Ensimmäinen näyttely järjestettiin vuonna 1978 Ypäjällä. Vuodesta 1997 näyttelypaikaksi on vakiintunut Vermon ravirata Helsingissä. Näyttelyn huima kasvu alkuvuosilta sai aikaan sen, että järjestäjätahot perustivat vuonna 1998 Poninäyttely-yhdistyksen huolehtimaan näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta. Poninäyttely-yhdistyksen jäseninä ovat ponirotuyhdistykset, jotka nimeävät vuosittain edustajansa PONY:n työryhmään. Kansallinen Poninäyttely on koko vuoden suurin ponitapahtuma. Näyttelyssä nähdään yhteensä kahdeksan ponirodun edustajia, mukaan lukien ponikokoiset suomenhevoset. Kaikista roduista voi nähdä niin nuoret ponit, tammat, jalostusoriit kuin maitovarsat ja veteraanitkin. Näyttelyn lisäksi ohjelmassa on ratsastus- ja ajoesityksiä sekä näytösluontoisia kilpailuja.TULOKSET
XIV Welsh Show, Orivesi, 9.–10.7.2011
Tuomarina Mrs Nimmo, GB


KOOSTE

BEST IN SHOW WM MOONDELIGHT IDEFIX 6WM

BEST IN SHOW II WM WAITWITH DELIGHT 58 WM

BEST IN SHOW III WC IOUAR CELT 1WC

NÄYTTELYN PARAS NUORI WD WHIRLWIND LORD LIONHEART

NÄYTTELYN PARAS VARSA WM "S.W. WHITE NARCISSUS"


WELSH MOUNTAIN

SUPREME CHAMPION MOONDELIGHT IDEFIX 6 WM
RESERVE CHAMPION WAITWITH DELIGHT 58 WM
RP-NUORI MOONDELIGHT TAMERON
RES RP-NUORI MOONDELIGHT CARMENERE
RP-TAMMA DUKESHILL SAVANNAH 70WM
RP-VARSA "S.W. WHITE NARCISSUS"
RP-VETERAANI WAITWITH DELIGHT 58 WM
RP-ORI MOONDELIGHT IDEFIX 6 WM

WELSH SEC. B

SUPREME CHAMPION JEDIDJAN CLEMENS 24 W
RESERVE CHAMPION LARKHILL'S VERSAILLES 75 W
RP-NUORI LARKHILL'S FABERGE
RES RP-NUORI JEDIDJAN DAVID
RP-TAMMA LARKHILL'S VERSAILLES 75 W
RP-VARSA "VANILLA VANORA"
RP-ORI JEDIDJAN CLEMENS 24 W

WELSH PART BRED

SUPREME CHAMPION GOLDENCOAST EMMANUELLE 13 WPB
RESERVE CHAMPION PEGASUS
RP-NUORI GOLDENCOAST EVANGELINE
RES RP-NUORI BERGHÄLLS LUCKY
RP-TAMMA GOLDENCOAST EMMANUELLE 13 WPB
RP-VARSA "SIR MAXIMUS WELSHWARRIOR"
RP-ORI PEGASUS

WELSH SEC. C

SUPREME CHAMPION IOUAR CELT 1WC
RESERVE CHAMPION BODWENARTH CORAL DRIFT
RP-NUORI MOONDELIGHT GLORY LILY
RES RP-NUORI FLOWZONE ARNOLD
RP-TAMMA BODWENARTH CORAL DRIFT
RP-VARSA "FLOWZONE BALLESTEROS"
RP-VETERAANI FELINMOR SEREN AUR 8WC
RP-ORI IOUAR CELT 1WC

WELSH SEC D

SUPREME CHAMPION MOONDELIGHT LUCIA
RESERVE CHAMPION CATHAEL IDRIS 13WD
RP-NUORI WHIRLWIND LORD LIONHEART
RES RP-NUORI FFINDIR WILD ROSE
RP-TAMMA MOONDELIGHT LUCIA
RP-VARSA "S.W. DRAGONS FLOWER"
RP-ORI CATHAEL IDRIS 13WDWelsh Show 2011 yleisöinfo/aikataulu (pdf)Ponioripäivät 2011

Tämän vuoden ponioripäivät järjestettiin Ypäjällä 15.–16.4. Kahdeksan welsh-oria oli hakemassa jalostukseenkäyttöoikeutta. Uusintatarkastettavan WPB-ori Flora’s Hof Macigin jalostukseenkäyttöoikeutta jatkettiin viidellä vuodella. Uusia oreja hyväksyttiin kakkospalkinnolla kolme, Moondelight Rose Prince sek. C, Moondelight Tawanda sek. A ja Sunrise Dancer sek. B.


Flora's Hof Macig
Kuva: Marjo Uimi


Neljävuotias erinomaista C-sektion rotutyyppiä edustava Moondelight Rose Prince sai jalostukseenkäyttöoikeuden vuosiksi 2011–2012. Orin isä on jo edesmennyt Creigllan Goroeswr 2 WC, emä Tyngwndwn Rose Queen ja ei. Menai Rancher WSB 36429. Ori suoritti ponioriiden käyttökokeen hyvin arvosteluin, se on erittäin hyväluonteinen ja yhteistyöhaluinen poni. Orin on kasvattanut Ilona Pykäläinen ja sen omistaa Jonna Yrjövuori.


Moondelight Rose Prince
Kuva: Marjo Uimi


Kolmevuotias welsh mountain-ori Moondelight Tawanda sai jalostukseenkäyttöoikeuden vuosiksi 2011–2013. Sen todettiin olevan sopusuhtainen ja ryhdikäs. Orin isä Polaris Victor 14 WM on moninkertainen champion-ori ja sillä on Saksassa jalostukseen hyväksyttyjä orijälkeläisiä. Emä on Moondelight Nefertari, ei. Menai Motivation WSB 41729. Orin ee. Waitwith Delight. on moninkertainen champion ja best in show-voittaja sekä A-palkittu jälkeläistensä perusteella. Orin on kasvattanut Ilona Pykäläinen ja sen omistaa Annakaisa Kärkkäinen.

Kolmevuotias B-sektion ori Sunrice Dancer sai jalostukseenkäyttöoikeuden vuosiksi 2011–2013. Sen todettiin olevan ryhdikäs ori, jolla on hyvä rotuleima, lisäksi ori liikkuu hyvin. Sen isäori Wildzang’s Sundancer 17 W on jättänyt Hollantiin ja muihin maihin yli 50 näyttelyissä hyvin menestynyttä jälkeläistä. Emä on Kaunisrannan Rosina, ei. Shamrock Silent Squadron NLD 13 W. Orin on kasvattanut ja omistaa Airi Hyvönen.


Sunrice Dancer
Kuva: Marjo Uimi
Jalostusohjesäännön uudistaminen
Welsh ktk luonnosKutsu ylimääräiseen kokoukseen

Ylimääräinen kokous järjestetään 25.4.2011 Ellilän Kievarissa klo 13.00.

Kokouksessa ruokailumahdollisuus, ilmoita ruokailusta 20.4 mennessä 0400 555 981/Anne Klemola.

Kokouksessa suoritetaan uudelleen johtokunnan erovuoroisten jäsenten henkilövaalin äänestys, jossa tapahtui äänioikeuksien väärinkäyttö vuosikokouksessa 2.4.2011.

Samalla esitetään tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus, päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä johtokunnalle.

Tervetuloa kaikki mukaan!Orinomistaja / kasvattajajäsen!

Tarkastathan orisi tiedot ja omat yhteystietosi. Jos tiedoissa on muutettavaa tai lisättävää, ota yhteyttä nm.liinamaa@gmail.comRatsuoripäiviltä 2011 kaksi uutta WPB-oritta jalostukseen

Kolmivuotiaalle welsh part bred-orille Pin Rock’s Mikado myönnettiin vuoden mittainen jalostukseenkäyttöoikeus, se palkittiin nuorten hevosten II-palkinnolla. Orin on kasvattanut ja omistaa Tiina Ristimäki. Orin isä Flora’s Hof Magic 6 WPB on kilpaillut esteratsastuksessa EM-tasolla, Suomessa sillä on kilpailtu kansallisella tasolla este- ja kouluratsastuksessa. Orin emän T.T. Gipsy Girl 4491 jälkeläiset ovat menestyneet kansallisella tasolla ja niistä löytyy yksi jalostukseen hyväksytty ori.


Pin Rock's Mikado
Kuva: Tanja Ukkonen


Kantakirjaan hyväksyttiin WPB-ori Woldhoeve’s Colorado II-palkinnolla, se sai jalostukseenkäyttöoikeuden vuosiksi 2011–2015. Orin omistaa Camilla Aarnio-Wihuri. Orin isä on Speyksbosch Nando 15859 STB-K NLD, emä Mary-Ann Jericho M29356, emänisä Chancley Narrator H14331 STB-K NLD.
Ori on hyväksytty esitarkastuksessa Weser-Emsiin v. 1999. 30 päivän oritesti suoritettu v. 2001
Münster-Handorfissa pistein 7,47 (sij. 13/24). Orilla on aiempia kilpailusijoituksia Saksasta kouluratsastuksesta Va B-tasolla, se jatkaa Suomessa kilpauraansa nuoren omistajansa kanssa.


Woldhoeve's Colorado
Kuva: Tanja Ukkonen
Yhdistys mukana Helsinki Horse Fair-messuilla

Uusi hevostapahtuma keräsi hevosharrastajat Messukeskukseen lauantaina ja sunnuntaina 12.–13.3.2011. Kävijät seurasivat aktiivisesti erilaisia ohjelmia ja tutustuivat messuilla esillä olleisiin yli 20 hevosrotuun.
Suomen Welsh-poni ja Cob yhdistystä edusti Silja Vihavainen kaksivuotiaan welsh cob-orinsa S.W. Red Charmin kanssa.
”Messut sujuivat kaikin puolin hyvin, ja kiitosta tuli hyvin käyttäytyvästä Eemeli-ponista. Eemeli rakasti rapsutuksia ja roikkui huuli pitkänä rapsuteltavana. Mukavaa oli, ja meidät toivotettiin tervetulleeksi myös ensi vuonna”, kertoo Silja.


Welsheille 2010 myönnetyt arvokirjaimet ja suoritusluokkamerkinnät

Eyarth Simeon 18 W B
Steehorst Pride Nld 9 W AB

Betws Marian 71 WM AB
Beukenood's Blossom NLD 69 W AB
Rhoson Ciwt Gbr 55 W AB
Rhoson Clasur Gbr 62 W AB
Liezelhof Vermy 57 W A
Waitwith Delight Gbr 58 WM A

Bongraaf's Marca II 11 WPB *Yhdistykselle uudet nettisivut

Yhdistyksen nettisivut päätettiin uusia, uudeksi tekijäksi valittiin kotisivusuunnitteluun ja eläinvalokuvaukseen erikoistunut yritys T:mi Pet-Web. Sivujen uudistamisen vuoksi vanhoja sivuja ei päivitetty alkuvuodesta, uusien sivujen myötä päivitys toimii entistä paremmin.

TakaisinWebdesign ©Pet-Web 2011