Jäsenten ilmoitustaulu 2006


Goldencoast Eowyn vaihtoi omistajaa

Welsh mountain -tamma Goldencoast Eowyn asustaa nykyään Maria ja Riku Lahtisen tallilla Valkeakoskella.Jedidjan Rufus 14 W Tanskaan

Johanna Blom Lempäälästä on myynyt kasvattamansa welsh b sektion jalostusoriin Jedidjan Rufus 14 W (Simberg Spinner - Pumlon Rhiannon). Oriilla on viime vuosina kilpaillut Blomin perheen nuorin tytär Elina. Rufus myytiin ensisijaisesti kilpailukäyttöön tanskalaiselle Kejlbergin perheelle jonka nuorimman tyttären Rebekkan ratsuksi oriin on tarkoitus mennä. Perheen isä on ammattivalmentajana tunnettu Frank Kejlberg joten tulevina vuosina on odotettavissa menestystä niin kansalliselta kuin kansainväliseltäkin tasolta. Kilpauran lisäksi Rufus jatkaa myös joissain määrin jalostusoriin uraa. Ori jäi Tanskaan HIHS:n aikaan pidetyn Baltic Cup kilpailun jälkeen.

Suomalaiswelsheille menestystä Ruotsissa

Elokuun puolessa välissä järjestetyssä Welsh RIKS -näyttelyssä Jönköpingissä oli mukana kuusi Ilona Pykäläisen omistamaa welsh mountain -ponia, näistä poneista viisi hänen omia kasvattejaan. Elmia-keskuksessa pidettiin samaan aikaan Elmia Häst -messutapahtuma, joten alueella oli mahdollisuus tutustua myös muiden rotujen tapahtumiin. Welsh-näyttely oli suurin ruotsalaisten tapahtuma vuoden aikana, näyttelyyn ilmoitettuja poneja oli lähes 150 kaikista welshien eri sektioista. Ruotsalaisten ponien lisäksi osallistujia oli Suomesta, Tanskasta ja Norjasta. Rodun pienimmät sektiot, welsh a ja b -ponit arvosteli Mr. John Jones Nantdywyll-siittolasta ja welsh sektio c ja d -cobit sekä part bredit arvosteli Mr. David Harris Pennal-siittolasta.

Jalostusori Moondelight Idefix (Verdrefawr Ifor - Pentyrch Delilah) uusi viimevuotiseen tapaansa oriluokan voiton ja sai näin toisen kerran peräkkäin kiinnityksen Laeryds-siittolan lahjoittamaan kiertopalkintoon. Moondelight Nereis (Moondelight Idefix - Waitwith Delight) palkittiin luokkavoittajana ja myös Reserv Junior Champion -tittelillä welsh mountain -poneissa. Junior Champion tässä sektiossa oli ruotsalaisomistuksessa oleva Dyfrdwy Seren y Dyffryn (Betws Gruffydd - Dyfrdwy Seren Arian), joka on samasta emästä kuin suomessa muutamia vuosia vaikuttanut ori Dyfrdwy Seren y Ffindir. Myös mukana ollut 4-vuotias tamma Moondelight Nefertari (Menai Motivation - Waitwith Delight) ja sen varsa Moondelight Tanginika (i. Burhults Nougat) palkittiin ensimmäisillä palkinnoilla, vaikkeivät ne sijoittuneet luokissaan ensimmäisten joukkoon. 16-vuotias tamma Waitwith Delight (Bengad Wild Indigo - Castlemead Daylight) saavutti hienosti Reserv BIR -tittelin häviten parhaan welsh mountain -ponin tittelin Ruotsin welsh-yhdistyksen puheenjohtaja Gunn Johanssonin omistamalle Verdrefawr Meirwen -tammalle (Derwen Cantona - Verdrefawr Annette). Waitwith Delightin tämänkesäinen orivarsa Moondelight Neifion (i. Moondelight Idefix) päihitti kaikkien eri sektioiden muut varsat ja palkittiin koko näyttelyn parhaana varsana.
Koko näyttelyn BIS-tittelin vei welsh cob -tamma Navestock Duchess, joka on suomalaisomistuksessa olevan jalostusoriin Brudvik Dewinin emä. B-sektion poneissa näyttely oli Kulltorps-siittolan juhlaa. Heidän kasvattamat ja omistamat ponit veivät lähes kaikki parhaat tittelit. Champion welsh B oli myös parhaana nuorena palkittu Kulltorps Gloria (Downland Wild Fowler - Kulltorps Belinda) ja tamman emä Kulltorps Belinda (Paddock Camargue - Kulltorps Tuva) palkittiin Reserv Championina. Myös c-sektion welsheissä paras juniori oli myös sektion paras poni. Tittelin vei 1-vuotias ori Pentyparc Shonnyn Du (Gweunydd Sionyn - Seren Mai). Welsh cobien champion oli Best In Show tittelin voittanut Navestock Duchess ja Reserv Championiksi nousi norjalaisomistuksessa oleva tamma Storhaugs Miss Beatrice (Nebo Crusader - Minafon Brenhines)

Upeaksi suomalaisten ponien saavutuksen tekee se, että parhaat sijoitukset näyttelyssä saavuttivat suomalaista kasvatusta olevat ponit, joiden laatua myös walesilaistuomari erityisesti kehui. Toivotaan, että ensi vuonna useammat suomalaiset kasvattajat innostuisivat viemään kasvattejaan näyttelyyn naapurimaahan, jolloin myös suomessa syntyneillä laadukkailla poneilla olisi mahdollisuus tehdä itsensä kunnolla tunnetuksi naapurimaan kasvattien joukossa.

(teksti ja kuva: Leena Kahisaari)

S.W.-siittolan varsauutisia

Malog Elan varsoi 7.7. orivarsan isästä Delgarth Prince.Mistaka-siittolan varsauutisia

Isa II varsoi 17.5. orivarsan, joka sai nimekseen Mistaka Hard Rock. Varsan isä on Kielshoop Honeydas.Misskärrs´s-siittolan varsauutisia

Hengwm Gwen varsoi 22.6. orivarsan (i. Kotimäen Regént). Varsa on myytävänä.Goldencoast-siittolan varsauutisia

WPB, tamma, Goldencoast Pegasos (i. Eyarth Simeon, e. Highmead Penelope)
sec. B, tamma, Goldencoast Vanilla Sky (i. Eyarth Simeon, e. Turfhorst Valarie)
WPB, ori, Goldencoast Hercules (i. Kielshoop Honeydas, e. Goldencoast Esmeralda)

Kaikki varsat ovat myytävänä (yhteystiedot "kasvattajia"-sivulla)!Larkhill´s-siittolan varsauutisia

sec. B, ori, Larkhill´s Enterprice (i. Llannarth Earl Grey, e. Jedidjan Ruut)

Orivarsa on myytävänä (yhteystiedot "yhteystiedot"-sivulla)!Varsauutisia

Welsh mountain -tamma Dukeshill Savannah varsoi 3.6. tammavarsan, joka sai nimekseen Southern Scarlet. Varsan isä on Moondelight Idefix. Tamman ja varsan omistaa Karoliina Sjögren Kaarinasta.Moondelight-siittolan varsauutisia

9.6. sec. C, tamma, Moondelight L…? (i. Iquar Celt, e. Talyllyn Llywela)
19.5. Felinmor Seren Aur -tammalle syntynyt C-ori sai nimekseen Moondelight Santiago.Misskärrs´s-siittolan varsauutisia

Derwen Gwawr varsoi 18.5. tammavarsan (i. Kotimäen Regént). Varsa on myytävänä.Metty´s-siittolan varsauutisia

Metty's Cherine varsoi 19.5. orivarsan Metty's Rafaello (i. Wikners Rodrigo). Varsa on tamman ensimmäinen.Moondelight-siittolan varsauutisia

Haikara on vieraillut tänä keväänä jo neljästi Moondelight-siittolassa:
5.4. sec. A, tamma Moondelight Tanginika (i. Burhults Nougat, e. Moondelight Nefertari)
15.5. sec. A, ori Moondelight Neifion (i. Moondelight Idefix, e. Waitwith Delight)
19.5. sec. C, ori Moondelight S...? (i. Iouar Celt, e. Felinmor Seren Aur)
19.5. sec. A, tamma Moondelight Mermaid (i. Cascob Silver Ghost, e. Betws Marian)Wikner´s Rodrigo vaihtoi omistajaa

Welsh mountain -ori Wikner´s Rodrigon omistavat nykyään Essi Sinikorpi ja Milla Lind. Ori asustaa TervalammellaS.W.-siittolan varsauutisia

Melli varsoi orivarsan 8.5. Nebo Cariad Am Byth -oriista.Elmia Häst 2006 ja Riksutställning

Jönköpingissä Ruotsissa järjestetään 12.-13.8. Elmia Häst -messut, jonka yhteydessä pidetään Ruotsin welsh-poni ja cob yhdistyksen Riksutställning-näyttely. Tuomareina näyttelyssä ovat T. John Jones Nantwydyll-siittolasta (A, B, WBP) ja David Harris Pennal-siittolasta (C, D).
Lisätietoa Elmia Häst -messuista löydät nettiosoitteesta www.elmia.se/hast/ ja Riksutställning-näyttelystä Ruotsin welsh-yhdistyksen nettisivuilta www.swf.nu/.
Näyttelyyn on lähdössä welshejä myös Suomesta!Uutisia Hollannin oripäiviltäIra ja Tiina Ristimäen omistaman Kielshoop Honeydas (3 WPB) -oriin poika Brouwehaven's Radetzky (om. Leo Brouwer) pääsi jatkoon Hollannin oripäivillä kahden muun 3-vuotiaan oriin kanssa 36 oriin joukosta. Nämä kolme oria jatkavat huhtikuussa pidettävään ratsastuskokeeseen.

TakaisinWebdesign ©Pet-Web 2011