Welsh Part-Bred
Welshit vaihtelevat sektioiden mukaan koon ja massan suhteen, mutta yhteistä niille kaikille on ominaisuuksia rodun kantaeläimestä welsh mountainista. Parhaat yksilöt ovat perineet kestävän rakenteen, hyvän luuston, rohkeuden, eloisuuden ja yhteistyöhaluisen luonteen. Näiden ominaisuuksien vuoksi welshejä on käytetty paljon muiden rotujen kanssa risteyttämiseen.

Welsh part-bredissä tulee aina olla vähintään 12,5 % welsh-sukua, joka voi tulla joko isältä tai emältä tai molemmilta. Jos welsh-veri tulee isältä, isällä tulee olla astutushetkellä orilisenssi.

Säkäkorkeus Säkäkorkeudelle ei ole asetettu rajoja. Part-bred -ponit ovat säkäkorkeudeltaan korkeintaan 148 cm, part-bred -hevoset yli 148 cm.

Väri Kaikki värit sallitaan.

Tyyppi Welsh part-bred on elegantti, ryhdikäs, sopusuhtainen. Ponileima on toivottavaa part-bred -poneilla.

Ei toivottavaa on raskas, hento, epäsopusuhtainen rakenne tai puutteellinen sukupuolileima.

Rakenne Welsh part-bredillä on ilmeikäs pää, hyvin liittyvä kaula, pitkä ja viisto lapa, lihaksikas ja syvä runko sekä vahva takaosa.

Welsh part-bredillä on hyvä luusto, litteät nivelet ja sääriluut ja hyvät jalka-asennot.

Ei toivottavaa on epäjalo pää, heikko ylälinja tai puutteellinen syvyys.

Liikkeet Liikkeet ovat matkaavoittavat, irtonaiset ja tahdikkaat. Käynnin pitää olla energinen ja elastinen. Ravissa kintereen tulee työskennellä voimakkaasti ja lavan tulee olla irtonainen, voimakas polven nosto ei kuitenkaan ole suotavaa. Laukka on kevyt, elastinen ja lennokas.

Luonne ja terveys Welsh part-bred -ponit ja -hevoset soveltuvat niin lasten, nuorten kuin aikuistenkin käyttöön. Se on älykäs, rohkea, yhteistyöhaluinen ja -kykyinen, eloisa ja aktiivinen.

Toivottavaa on hyvä terveydentila, hyvä hedelmällisyys ja sekä perinnöllisten sairauksien ja vikojen puuttuminen.

Ei toivottavaa on hermostuneisuus ja vaikea käsiteltävyys.

Suorituskyky Welsh part-bred soveltuu kaikkiin hevosurheilun eri lajeihin. Welsh part-bred on rotu, joka on halukas ja kyvykäs tarttumaan kaikkiin sille asetettuihin haasteisiin.Webdesign ©Pet-Web 2011