Laatuponikilpailu 24.-25.9.2022

By 19.9.2022 Laatuponikilpailu
Lauantaina 2- ja 3-vuotiaiden luokat
Sunnuntaina 4- ja 5-vuotiaiden luokat
 
LUOKKA I, KOKELAS 2-vuotiaat 2020 syntyneet
LUOKKA II, OPPIPOIKA 3-vuotiaat 2019 syntyneet
LUOKKA III, KISÄLLI 4-vuotiaat 2018 syntyneet, sekä 5-vuotiaat (2017 syntyneet) 4-vuotiaana varsoneet tammat
LUOKKA IV, MESTARI 5-vuotiaat 2017 syntyneet, sekä 6-vuotiaat (2016 syntyneet) 5-vuotiaana varsoneet tammat
 

ERITYISMÄÄRÄYKSIÄ

1. OSALLISTUMISOIKEUS

Laatuponikilpailuun voivat osallistua jalostusohjesäännön mukaisesti polveutuvat puhdasrotuiset ponit, ratsuponit ja vuonohevoset welsh part bred-rekisteriin merkityt ponit. Ponin tulee olla rekisteröity Suomen Hippos ry:n rekisteriin.

2. KILPAILULUOKAT JA ARVOSTELUKOHDAT

Yksipäiväisessä kilpailussa 2- ja 3-vuotiailla poneilla on rakennearvostelu sekä irtohypytyskoe ja askellajit vapaana maneesissa. 4- ja 5-vuotiailla poneilla on rakennearvostelu sekä askellaji- tai estekoe ratsain.

HUOM! Ryhmän III ja IV poneilla on mahdollisuus osallistua ratsain suoritettavien kokeiden sijasta askellajikokeeseen ajaen. Estekokeen ratapiirustus, askellajiohjelma sekä ajokokeen ohjelma löytyvät welsh-yhdistyksen sivuilta

https://www.welshponi.fi/laatuponikilpailu.htm

 

3. ILMOITTAUTUMISET JA MAKSUT

Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu 7.9.2022 mennessä Heppa-järjestelmän kautta Oma Talli-tunnuksin. Ilmoittautumisen avoimeen kenttään merkitään suoritettava(t) laji(t)/säkäkorkeusryhmä/ratsastaja tai ajuri, 2 – 3-vuotiailla riittää säkäkorkeusryhmä. Jälki-ilmoittautuminen on mahdollista 11.9.2022 mennessä. Jälki-ilmoittautumismaksu kaksinkertainen. Ilmoittautumismaksusta ei lähetetä erillistä laskua, vaan maksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, kts tiedot alla. Jos ilmoittautumismaksua ei ole maksettu ilmoittautumisaikana, ponin ilmoittautumista ei hyväksytä.Ilmoittautumismaksu 45 €.

Mikäli kisällit ja mestarit osallistuvat sekä askellaji- että estekokeeseen, on luokkien ilmoittautumismaksu yhteensä 70 €. Welsh-yhdistyksen jäseniltä ilmoittautumismaksu kaikkiin luokkiin 35 €.

Maksut Suomen Welsh-poni ja cob yhdistyksen tilille OP FI54 5396 0220 2275 66, Maksun viestikenttään ponin virallinen nimi.

4. PALKINNOT

Kilpailussa jaetaan luokittain ruusuke-, raha- tai esinepalkintoja. 4-vuotiaille osallistuminen kerryttää lajiensa parhaille poneille kasvattajapisteitä, joiden perusteella ponien kasvattajapalkkiot maksetaan (ei WPB). Palkinnot maksetaan hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta Maa- ja metsätalousministeriön kautta. Kasvattajapisteitä jaetaan askellaji- ja esteluokan viidelle parhaalle ponille 50-40-30-30-30 sekä ajoponeille kolmelle parhaalle ponille 50-40-30. Lisäksi jaetaan rotuyhdistysten ja kasvattajien erikoispalkintoja.

Kokelaista ja oppipojista parhaan pistekeskiarvon saavuttanut poni on Laatuponikilpailun 2022 Junior Champion, ratsain esitettävistä kisälleistä ja mestareista lajinsa parhaan keskiarvon saavuttanut poni on Laatuponikilpailun 2022 Askellajichampion tai Estechampion, ajoluokkaan osallistuvista kisälleistä ja mestareista parhaan keskiarvon saavuttanut poni on Laatuponikilpailun 2022 Ajochampion.

Järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa.

Kilpailua koskevat tiedustelut 040 507 9938/Soila Ristimäki tai soila.ristimaki@gmail.com

karsinavaraukset info@aulangonratsastuskoulu.fi

 

TERVETULOA KILPAILEMAAN!

Kutsu